Kaart

Rotterdam - Hamburg

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Hamburg

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 143

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 442 kilometer

5u 50min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

Hamburg Internationaal en Hamburg Lubeck

2 luchthavens

Gaat u voor vakantie, familiebezoek of zaken naar Hamburg en woont u in of in de omgeving van Rotterdam? Dan kunt u vanaf Rotterdam The Hague Airport rechtstreeks naar Hamburg vliegen! Hamburg telt twee internationale vliegvelden, te weten Hamburg International Airport en Hamburg Lübeck Airport, dat officieel Lübeck Airport heet en momenteel alleen wordt gebruikt door de prijsvechter Wizz Air. Alle rechtstreekse vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport hebben Hamburg International Airport als eindbestemming, er zijn dus geen luchtvaartmaatschappijen die vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Hamburg Lübeck Airport vliegen.

Luchtvaartmaatschappijen

Zoekt u  goedkope vliegtickets naar Hamburg en woont u in de omgeving van Rotterdam? Dan is er goed nieuws, want u kunt nu vanaf Rotterdam The Hague Airport rechtstreeks naar Hamburg International Airport vliegen met VLM. Deze luchtvaartmaatschappij vliegt niet dagelijks van Rotterdam naar Hamburg, boek dus altijd eerst uw vlucht naar Hamburg voordat u uw hotel in Hamburg reserveert.

Paspoort en visum

Indien u beschikt over de Nederlandse nationaliteit heeft u geen visum nodig om naar Hamburg te vliegen, uw geldige paspoort of Europese Identiteitskaart is voldoende.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Voor vluchten van Rotterdam naar Hamburg wordt aangeraden om minimaal 1 uur voordat uw vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig te zijn op op de luchthaven, zodat u op tijd bij de gate bent en dus niet het risico loopt uw vliegtuig te missen. Nadat u geland bent op Hamburg International Airport en uw koffers van de band heeft gehaald volgt u de borden naar de taxistandplaats, (shuttle)bushalte, metro en autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u vanaf de luchthaven naar uw eindbestemming wenst te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Duitsland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Rotterdam naar Hamburg gaat vliegen. Directe vluchten van Rotterdam naar Hamburg duren een kleine 1,5 uur.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen huurauto heeft gereserveerd op Hamburg International Airport en met het openbaar vervoer naar de stad wilt reizen dan kunt u het beste lijn S1 van de S-Bahn nemen, een metrolijn die u binnen 25 minuten van het vliegveld naar het centraal station van Hamburg brengt. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, loop daarvoor naar de officiële taxistandplaats die vlak naast de terminal te vinden is. Ligt uw eindbestemming buiten Hamburg dan kunt u kiezen uit diverse streekbussen die vanaf Hamburg International Airport naar onder meer Kiel en Neumünster rijden.

Praktische informatie

Het klimaat van Hamburg is enigszins vergelijkbaar met dat van Nederland, al zijn de zomers en winters vaak enkele graden koeler.  De meeste regen valt er in de maanden december, januari en februari en soms kan het er ook sneeuwen en vriezen. Het prijsniveau van Hamburg is gelijk aan dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.