Kaart

Rotterdam - Milaan

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Milaan

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 112

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 791 kilometer

3u 20min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

Milaan Malpensa, Milaan Bergamo en Milaan Linate

3 luchthavens

Woont u in Rotterdam of omgeving en zoekt u goedkope vliegtickets naar Milaan? Dan heeft u geluk, want u kunt vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Milaan vliegen. Dit zijn weliswaar allemaal indirecte vluchten, maar u kunt wel zelf kiezen naar welk vliegveld in Milaan u wilt reizen: Milaan Malpensa, Milaan Linate of Milaan Bergamo (Il Caravaggio). Op deze pagina vindt u handige informatie over vliegen van Rotterdam naar alle vliegvelden in Milaan.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die met een indirecte vlucht vanaf vliegveld Rotterdam naar Milaan vliegen, waaronder Lufthansa, British Airways en Vueling. Bij de meeste indirecte vluchten van Rotterdam naar Milaan dient u over te stappen op de thuisbasis van de betreffende luchtvaartmaatschappij, dit kost uiteraard wel wat extra reistijd vergeleken met een rechtstreekse vlucht.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken kunnen zowel met een geldig paspoort als een Europees Identiteitsbewijs naar Milaan vliegen, een visum is dus niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Rotterdam The Hague Airport naar een van de drie vliegvelden in Milaan gaat vliegen dan wordt geadviseerd minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven van Rotterdam, zodat u voldoende tijd heeft voor de verplichte paspoort- en veiligheidscontroles. Zodra u bent aangekomen op een van de vliegvelden van Milaan dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, het treinstation (alleen Milaan Malpensa), de bushaltes of autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming wenst te vervolgen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië, u zult dus zeker geen jetlag hebben als u van Rotterdam naar Milaan gaat vliegen. Aangezien u vanaf Rotterdam The Hague Airport uitsluitend met indirecte vluchten naar Milaan Malpensa, Milaan Linate en Milaan Bergamo (Il Caravaggio) kunt vliegen dient u rekening te houden met wat extra reistijd. Indirecte vluchten van Rotterdam naar Milaan kunnen wel 5 uur of langer duren, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen auto gaat huren op het vliegveld van Milaan kunt u eenvoudig met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad reizen. Vliegt u naar Milaan Malpensa, dan kunt u het beste de Malpensa Shuttle, de Malpensa Bus Express of de trein (rijdt naar treinstation Milan Cadorna) naar uw hotel in Milaan nemen. Reist u naar Milaan Linate dan kunt u gebruik maken van de buslijnen 73 en X73. Als u naar Milaan Bergamo (Il Caravaggio) vliegt kunt u het beste de expresbus nemen.

 

Praktische informatie

Milaan kent warme zomers (25-30 C) en een milde lente en herfst. Ook in de winter is zijn de temperaturen in Milaan vaak heel aangenaam, maar er kan soms ook sneeuw liggen. De prijzen liggen in Milaan iets hoger dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.