Kaart

Rotterdam - Newcastle upon Tyne

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Newcastle

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 170

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 531 kilometer

5u 15min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

Newcastle

1 luchthaven

Zoekt u goedkope vliegtickets naar Newcastle en woont u in de omgeving van Rotterdam? Dan kunt u vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Newcastle International Airport vliegen, zij het met een indirecte vlucht. Op deze pagina leest u met welke luchtvaartmaatschappij u van Rotterdam naar Newcastle kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld naar uw eindbestemming kunt reizen en allerlei andere handige praktische informatie.

 

Luchtvaartmaatschappijen

E zijn diverse luchtvaartmaatschappijen waarmee u dagelijks een indirecte vlucht van Rotterdam The Hague Airport naar Newcastle Airport kunt maken, waaronder British Airways, BA Cityflyer, Transavia (gedeeltelijk uitgevoerd door Vueling) en Jet2.com (gedeeltelijk uitgevoerd door Transavia). Er zijn helaas geen rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Newcastle, dus als u het liefst een directe vlucht naar Newcastle neemt zult u vanaf Amsterdam Schiphol Airport moeten vertrekken.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt is een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart het enige dat u nodig heeft om van Rotterdam naar Newcastle te vliegen, een visum is dus niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Rotterdam naar Newcastle vliegen wordt geadviseerd minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van hun vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven, zodat zij voldoende tijd hebben voor de paspoort- en veiligheidscontroles. Zodra u bent aangekomen op Newcastle Airport, door de douane bent gelopen en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden naar de taxistandplaats, (shuttle)bushaltes, metrostation of balies van autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van hoe u uw reis vanaf het vliegveld naar uw eindbestemming wenst te voort te zetten.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Engeland is het 1 uur vroeger dan in Nederland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Rotterdam naar Newcastle gaat vliegen. De vliegtijd van Rotterdam naar Newcastle kan wel 4 uur of meer bedragen, aangezien u onderweg altijd dient over te stappen. Neemt u een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol dat is de vliegtijd naar Newcastle een klein uurtje.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Als er op Newcastle International Airport geen huurauto voor u klaarstaat kunt u het beste met de metro (Tyne and Wear Metro) naar uw hotel in Newcastle gaan, want op het vliegveld stopt de Green Line, welke naar allerlei metrostations in Newcastle en Sunderland City rijdt. Daarnaast zijn er ook diverse bussen die op Newcastle Airport stoppen. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg hiervoor de borden naar de officiële taxistandplaats die zich voor de aankomsthal bevindt.

 

Praktische informatie

Het klimaat van Newcastle lijkt op dat van Nederland, met milde natte zomers en niet al te koude winters. Het prijsniveau in Newcastle is vergelijkbaar met dat van in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.