Kaart

Rotterdam - Oslo

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Oslo

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 169

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 934 kilometer

5u 45min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

Oslo Gardermoen, Oslo Torp en Oslo-Rygge

3 luchthavens

Woont u in of in de omgeving van Rotterdam of Den Haag en bent u van plan om naar Oslo te vliegen voor een stedentrip, vakantie of zakenreis? Op deze pagina kunt u lezen wat de mogelijkheden zijn als u van Rotterdam naar Oslo wilt vliegen. Daarnaast vindt u hier allerlei praktische informatie die handig is om te weten als u goedkope vliegtickets Oslo gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

De Noorse hoofdstad Oslo telt maar liefst drie luchthavens, te weten Oslo Airport Gardermoen, Sandefjord Airport Torp (Oslo Torp) en Moss Airport Rygge (Oslo Rygge). Desalniettemin zijn er geen rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Oslo, u zult dus altijd minimaal 1 keer moeten overstappen als u vanaf Rotterdam The Hague Airport wilt vertrekken. Vindt u de extra reistijd die hiermee gemoeid is niet praktisch dan kunt u het beste vanaf Amsterdam Schiphol Airport een rechtstreekse vlucht nemen naar Oslo.

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport kunt u vliegen naar de luchthavens Oslo Airport Gardermoen en Sandefjord Airport Torp (Oslo Torp). Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten aanbieden van Rotterdam naar Oslo zijn onder meer Lufthansa en British Airways. Vanaf Amsterdam Schiphol Airport kunt u onder andere met KLM, KLM Cityhopper, Norwegian en Scandinavian Airlines naar Oslo vliegen.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om naar Oslo te vliegen, een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart is voldoende.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Rotterdam The Hague Airport naar Oslo gaan vliegen wordt aangeraden om minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig op de luchthaven aanwezig te zijn. Vliegt u vanaf Schiphol met een rechtstreekse vlucht naar Oslo dan dient u minimaal 2 uur voordat het vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig te zijn op de luchthaven. Zodra u op Oslo Airport Gardermoen of Sandefjord Airport Torp (Oslo Torp) bent geland en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden naar de taxistandplaats, (expres)bushaltes, het treinstation (alleen op Oslo Airport Gardermoen) of balies van autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van hoe u vanaf het vliegveld naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Tussen Nederland en Noorwegen is geen tijdsverschil, een jetlag is dus uitgesloten als u van Rotterdam naar Oslo gaat vliegen. Indien u een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Oslo neemt bent u 1 uur en 3 kwartier onderweg. Indirecte vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport kunnen wel 6 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang uw overstaptijd duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaarstaat op het vliegveld van Oslo kunt u het beste met het openbaar vervoer naar uw hotel in Oslo of andere eindbestemming in Noorwegen gaan. Vliegt u naar Oslo Airport Gardermoen, dan kunt u het beste de Gardemoen Express nemen, een sneltrein die tussen de luchthaven en het centrum van Oslo rijdt. Landt u op Oslo Torp dan kunt u kiezen uit diverse (shuttle)bussen die u naar uw eindbestemming brengen.

 

Praktische informatie

Oslo heeft een continentaal klimaat met milde droge zomers, waarbij het overdag gemiddeld 20 C wordt, en koude, soms natte winters waarbij het kwik niet boven het vriespunt uitkomt. De prijzen in Oslo liggen wat hoger dan in Nederland; met name voor alcohol en sigaretten dient u diep in de buidel te tasten.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.