Kaart

Rotterdam - Split

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Split

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 96

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Split

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Rotterdam – Split

 

Rotterdam - Split

 

Wanneer zijn vliegtickets van Rotterdam naar Split het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Kroatië zijn meestal het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming doorgaans wat lager dan gemiddeld. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week deze vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je benieuwd bent op welke data tickets van Rotterdam naar Split het goedkoopst zijn, zoek dan in de hele maand, want dan zie je in direct wanneer de tarieven het laagst zijn. Zodra je vliegtickets gevonden hebt hoef je niet meteen te boeken, want dankzij het handige Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen eenvoudig in de gaten houden. Je stelt simpelweg een prijsalarm in, vervolgens word je automatisch gewaarschuwd als de prijs van het vliegticket waar je interesse in hebt stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Rotterdam naar Split?

 

Rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Split worden uitsluitend aangeboden door Transavia. Indirecte vluchten van Rotterdam naar Split zijn ook mogelijk en worden onder meer uitgevoerd door British Airways en Croatia Airlines.

 

Hoe lang is het vliegen van Rotterdam naar Split?

 

Rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Split duren ca. 2 uur. Bij indirecte vluchten van Rotterdam naar Split ben je tussen de 12 en 24 uur onderweg. De totale reistijd is hierbij afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij(en) je vliegt, welke route je vliegtuig neemt en hoe lang de overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Rotterdam

 

Vluchten vanuit Rotterdam naar Split vertrekken allemaal vanaf Rotterdam The Hague Airport, in de volksmond ook wel Vliegveld Zestienhoven genoemd. Het vliegveld van Rotterdam bevindt zich op nog geen 3 kilometer van het centrum van de stad en is na Eindhoven Airport de grootste regionale luchthaven van Nederland.

 

Van Rotterdam naar Rotterdam The Hague Airport: Als je met de auto vanaf het centrum van Rotterdam naar de luchthaven wil gaan, dien je de A13 richting Rotterdam The Hague Airport te nemen. Reis je met het openbaar vervoer, dan kun je op het centraal station van Rotterdam bus 33 nemen, die meerdere malen per uur vanaf het centrum van de stad naar het vliegveld rijdt. Een ritje met de bus of auto vanaf het centrum van Rotterdam naar de luchthaven duurt ca. 20 minuten, tenzij je onderweg in files of opstoppingen terecht komt.

 

Wanneer op Rotterdam The Hague Airport aanwezig zijn: Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij als je te weten wilt komen hoe lang je voor het vertrek van je vliegtuig op het vliegveld van Rotterdam aanwezig dient te zijn, meestal is dit 1 tot 2 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Split

 

Split Airport, ook wel Resnik Airport geheten, ligt ca. 24 kilometer ten westen van Split, aan de Baai van Kaštela.

 

Van Split Airport naar het centrum van Split: Wie vanaf Split Airport met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad wil reizen kan kiezen uit diverse bussen, waaronder buslijn 37 en de iets duurdere Get By Bus. Heb je veel bagage bij je of reis je met kinderen dan is een taxi wellicht de beste optie, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats. Behalve bussen is er geen andere vorm van openbaar vervoer tussen Split Airport en het centrum van de stad. Als je na aankomst op Split Airport met je huurauto naar het centrum van de stad wilt gaan rijden kun je het beste via provinciale weg 8 naar de stad rijden. Binnendoor rijden kan ook, je rijdt dan via de Cesta Dr. Franje Tudmana maar dan zul je veel stoplichten en mogelijk ook files en verkeersopstoppingen tegenkomen.

 

Visum Split

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Rotterdam naar Split te vliegen, want Kroatië behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart te kunnen tonen als je in het vliegtuig stapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Split

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Split

 

In Split kun je profiteren van een Mediterraan klimaat met warme zomers, waarbij de gemiddelde dagtemperatuur ca. 28 C bedraagt, en milde winters waarbij temperatuur overdag rond de 10 C ligt. Eigenlijk is elk seizoen geschikt voor een stedenreis naar Split, maar als je van warm en droog weer houdt zijn de zomermaanden het beste.

 

Vervoer in Split

 

Het historische centrum van Split is uitstekend lopend te verkennen, ga je grotere afstanden afleggen dan kun je gebruik maken van bussen en taxi’s. Vanaf de haven van Split vertrekken dagelijks veerboten naar onder meer de Dalmatische eilanden, Rijeka, Dubrovnik, Pescara en Ancona.

 

Zien en doen in Split en omgeving

 

Zonvakantie Kroatië: tips en bezienswaardigheden in Split

Kroatië: top 10 dingen te doen

Ultieme roadtrip Kroatië: autoroute langs de 10 mooiste plaatsen

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per februari 2018

 

Split: vliegvelden

Split: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Split

Vergelijk hier hotels in Split

Autoverhuur in Split

Vind hier huurauto’s in Split

 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.