Kaart

Rotterdam - Salzburg

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Salzburg

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 60

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 768 kilometer

7u 5min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

Salzburg

1 luchthaven

Indien u in de omgeving van Rotterdam of Den Haag woont en voor vakantie of een stedenreis naar Salzburg in Oostenrijk gaat vliegen dan is er goed nieuws, want u kunt nu vanaf Rotterdam goedkope vliegtickets naar Salzburg boeken. Op deze pagina leest u met welke luchtvaartmaatschappijen u van Rotterdam naar Salzburg kunt vliegen, hoe u vanaf de luchthaven van Salzburg naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

De Nederlandse prijsvechter Transavia vliegt dagelijks meerdere malen rechtstreeks van Rotterdam The Hague Airport naar Salzburg Airport W. A. Mozart, zoals de luchthaven van deze prachtige Oostenrijkse stad officieel heet. Daarnaast zijn er ook enkele luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Rotterdam naar Salzburg uitvoeren, waaronder British Airways.

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken kunnen met een paspoort of Europese Identiteitskaart van Rotterdam naar Salzburg vliegen, een visum is dus niet nodig.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Voor vluchten van Rotterdam naar Salzburg wordt aangeraden minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Rotterdam The Hague Airport, zodat u voldoende tijd heeft om door de paspoort- en veiligheidscontrole heen te lopen en naar de gate te gaan. Mocht u wat vroeg op de luchthaven zijn dan is dat ook geen probleem, want ondanks de kleinschaligheid van het vliegveld kunt u er een kopje koffie drinken of wat eten. Zodra u geland bent op het vliegveld van Salzburg en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (ook in het Engels) naar de trolleybushaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van hoe u naar uw eindbestemming wenst te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Oostenrijk, een jetlag is dus uitgesloten als u van Rotterdam naar Salzburg gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Salzburg duren een kleine 1,5 uur. Indirecte vluchten kunnen in totaal wel 4 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk de luchtvaartmaatschappij die u kiest, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Als er na aankomst op het vliegveld van Salzburg geen huurauto voor u klaarstaat kunt u het beste met de trolleybus naar uw hotel in Salzburg reizen. Neem daarvoor trolleybus 2 of 10, deze rijden allebei naar het centrum van Salzburg en het treinstation. Heeft u veel bagage of reist u met kinderen dan is het wellicht beter om een taxi te nemen, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

Salzburg heeft een continentaal klimaat met warme droge zomers, waarbij de gemiddelde dagtemperatuur zo’n 24 C bedraagt. In de winter valt de meeste neerslag en het kwik komt dan vaak nauwelijks boven het vriespunt. Het prijsniveau in Salzburg is vergelijkbaar met dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.