Kaart

Rotterdam - Toulouse

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Toulouse

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 142

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 954 kilometer

4u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

Toulouse

1 luchthaven

Woont u in Rotterdam of omgeving en gaat u op vakantie naar Zuid-Frankrijk? Lees dan op deze pagina wat de mogelijkheden zijn om van Rotterdam naar Toulouse te vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf de luchthaven van Toulouse naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische zaken die nuttig zijn om te weten als u vliegtickets Toulouse gaat boeken.

Luchtvaartmaatschappijen

Helaas zijn er geen luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Toulouse uitvoeren, u dient dus altijd minimaal 1 keer over te stappen als u vanaf Rotterdam The Hague Airport wenst te vertrekken. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Rotterdam naar Toulouse aanbieden zijn onder meer Lufthansa, Vueling en British Airways. Geeft u de voorkeur aan rechtstreekse vluchten naar Toulouse, dan dient u vanaf Amsterdam Airport Schiphol te vertrekken. Of, als de exacte bestemming in Zuid-Frankrijk u niet uitmaakt, kunt u vanaf Rotterdam The Hague Airport wel naar Montpellier vliegen.

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om naar Toulouse te vliegen, een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart is voldoende.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Rotterdam naar Toulouse gaan vliegen wordt geadviseerd minimaal 1 uur voordat hun vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig  te zijn op het vliegveld, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms wat meer tijd kosten dan verwacht. Zodra u bent aangekomen op Toulouse–Blagnac Airport, zoals de luchthaven van Toulouse officieel heet, volgt u nadat u uw koffers van de band heeft gehaald de borden naar de bushalte, tramhalte, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van met welke vorm van transport u naar uw eindbestemming wenst te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Frankrijk en Nederland, een jetlag is dus niet aan de orde als u van Rotterdam naar Toulouse gaat vliegen. Vluchten van Rotterdam naar Toulouse duren minimaal 6 uur maar vaak nog veel langer, omdat u bent aangewezen op indirecte vluchten waarbij u minimaal 1 keer dient over te stappen. De totale reistijd is afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Toulouse duren een kleine 2 uur.

Vervoer vanaf de luchthaven

Als er geen huurauto voor u klaarstaat op Toulouse–Blagnac Airport dan kunt u het beste met het openbaar vervoer naar uw hotel in Toulouse of andere eindbestemming in de regio reizen. Neem daarvoor tramlijn T2  en stap vervolgens bij de halte Arènes over op metrolijn A, of bij de halte Palais de Justice op metrolijn B. U kunt ook met diverse (shuttle)bussen naar het centrum van Toulouse reizen, loop daarvoor naar de bushaltes bij Terminal B. Hier stoppen tevens dagelijks twee bussen richting Andorra. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt.

Praktische informatie

In Toulouse kunt u genieten van heerlijk warme zomers met een gemiddelde dagtemperatuur van 25 tot 30 C. Ook de winters in Toulouse zijn mild, het kwik komt dan meestal niet onder de 11 C. De prijzen in Toulouse zijn vergelijkbaar met die van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.