Kaart

Vliegtickets Kenia - Skyscanner

Zin om op safari te gaan? Kies dan voor vliegtickets Kenia en kom oog in oog te staan met “de Grote Vijf”: de olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel. Na een indrukwekkende safaritocht kunt u vervolgens heerlijk luieren op de witte zandstranden nabij Mombasa of een dorpje bezoeken waar Masai krijgers hun traditionele dans opvoeren en de leukste handgemaakte souvenirs aanbieden.

Vervoer

Kenia heeft een uitgebreid busnetwerk, met name in en rond Nairobi. Het is daarnaast mogelijk om een auto te huren (met of zonder chauffeur), al is een auto met vierwielaandrijving dan meestal wel noodzaak.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig om naar Kenia te reizen. U kunt dit visum aanvragen bij de Keniaanse ambassade in Den Haag of bij aankomst op de luchthaven in Nairobi. Een visum voor Kenia is 3 maanden geldig.

Seizoen

U kunt Kenia het beste bezoeken tijdens de droge seizoenen, deze vallen van januari tot en met maart en van juli tot en met oktober. Indien u de grote jaarlijkse migratie van de wilde dieren wilt zien kunt u het beste tussen juli en oktober naar Kenia op vakantie gaan.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 en op zaterdag van 9:00 tot 12:30. Grote winkels, winkelcentra en warenhuizen zijn vaak wat langer en ook op zondag enige uren open.

Banken: open van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00 en op zaterdag van 9:00 tot 12:00.

Restaurants en cafés: de meeste horecagelegenheden zijn geopend van 8:00 of 13:00 tot tot 22:30 of nog later.

Fooien

In Kenia is het geven van fooien zeer gebruikelijk. In restaurants kunt u het beste ca. 10% fooi geven en ook hotelpersoneel maakt u blij met wat kleingeld. Daarnaast is het gebruikelijk om gidsen en chauffeurs van safaribusjes een fooi te geven van ca. 100-200 shilling per passagier per dag. Indien u een taxi neemt hoeft u geen fooi te betalen.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 999.

Nederlandse ambassade: Riverside Lane (zijstraat van Riverside Drive), Nairobi. Tel.: (+254) 20 4288000.

Bezienswaardigheden

Voor veel toeristen die Kenia bezoeken is een meerdaagse safari het belangrijkste onderdeel op het reisprogramma. U gaat daarvoor naar de Masai

Mara, een van de beroemdste wildreservaten van Afrika, waar u behalve “de Grote Vijf” (olifanten, neushoorns, leeuwen, luipaarden, buffels) ook giraffen, zebra’s, nijlpaarden, antilopen, hyena’s, gnoes, wilde honden en gazellen van dichtbij kunt bekijken. Indien u een waar spektakel wilt zien kunt u het beste tussen juli en oktober op safari in Kenia gaan, wanneer honderdduizenden gnoes, zebra’s en gazellen aan hun jaarlijkse migratie beginnen. Andere interessante natuurparken in Kenia zijn het Amboselipark met het Kilimanjaro-gebergte, het Lake Nakuru National Park en het Tsavo National Park. Mocht u na al die bijzondere indrukken willen bijkomen en relaxen dan is het aan te bevelen om naar de prachtige zandstranden nabij Mombasa te gaan, zoals Diani Beach, Bamburi Beach en Shanzu Beach. 

Foto's van Flickr/Ai@ce

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.