Kaart

LADE

LADE, formeel LADE - Líneas Aéreas del Estado geheten, is een kleine luchtvaartmaatschappij in Argentinië die in handen is van de staat en geëxploiteerd wordt door de Argentijnse luchtmacht. De luchtvaartmaatschappij heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad Buenos Aires en voert voornamelijk binnenlandse vluchten uit van / naar Patagonië. LADE is opgericht in 1940 en vliegt naar meer dan 30 bestemmingen, waaronder General Enrique Mosconi International Airport (Comodoro Rivadavia), Aeroparque Jorge Newbery (Buenos Aires) en Comandante Armando Tola International Airport (El Calafate). LADE is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie en heeft ook geen codeshare agreements met andere luchtvaartmaatschappijen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met LADE

Inchecken LADE

Bij LADE kun je uitsluitend bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken, dit kan meestal vanaf 2 of 3 uur tot 45 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je door het grondpersoneel ingecheckt hebt en je bagage hebt afgegeven krijg je een instapkaart waarop staat vanaf welke gate je vliegtuig vertrekt en hoe laat je daar dient te zijn. Kom je te laat bij de gate, dan loop je het risico dat je niet meer mag instappen en je vliegticket ongeldig wordt verklaard, dus zorg er altijd voor dat je tijdig door de douane- en veiligheidscontroles bent.

Bagage LADE

Omdat alle vliegtuigen van LADE zeer klein zijn is de hoeveelheid handbagage die je mag meenemen in de cabine zeer beperkt. Voor alle passagiers geldt dat zij maximaal 1 stuk handbagage van maximaal 5 kilo aan boord mogen meenemen, en dat deze handbagage niet groter mag zijn dan 40 cm x 30 cm, anders past het niet in het bagagevak. LADE adviseert om waardevolle spullen altijd in de handbagage op te bergen, aangezien zij geen aansprakelijkheid accepteren voor verlies of diefstal. De hoeveelheid ruimbagage die je bij LADE gratis mag inchecken bedraagt maximaal 15 kilo. Neem je meer mee dan wordt dit als overbagage gerekend, de kosten bedragen in dat AR$20 per kilo overbagage. Wil je meer te weten komen over de bagageregels van LADE, raadpleeg dan hun website.

Stoelen reserveren LADE

Als je vliegtickets LADE gaat boeken kun je geen stoel reserveren, je krijgt pas een stoel toegewezen als je op de luchthaven gaat inchecken. Uiteraard zal het grondpersoneel er alles voor doen om ervoor te zorgen dat je in je favoriete stoel komt te zitten of naast je reisgezelschap. Het is niet mogelijk om minderjarigen alleen te laten vliegen, deze dienen bij LADE altijd vergezeld te worden van minimaal 1 of 2 volwassenen, afhankelijk van het aantal minderjarige kinderen dat met je meereist (dit geldt ook voor groepen zoals sportclubs en schoolkinderen).

Boekingskosten LADE

Voor vluchten die online zijn geboekt worden er bij LADE geen boekingskosten in rekening gebracht. Aan het wijzigen of annuleren van tickets kunnen wel kosten verbonden zijn, dit is afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt. Ook worden er extra kosten in rekening gebracht voor overbagage en bijzondere bagage.

Service aan boord

Op alle vluchten van LADE zijn alle drankjes, snacks en lichte maaltijden gratis. Op korte vluchten krijg je een warme of koude drank en een snack geserveerd, zoals een koek. Op middellange vluchten worden er drankjes en een lichte maaltijd uitgereikt, zoals een broodje of sandwich. Heb je speciale dieetwensen, dan kun je deze doorgeven als je je vliegticket boekt. In elke stoelzak bevindt zich het boordmagazine van LADE, dat boordevol reistips en nuttige informatie staat over bestemmingen waar LADE op vliegt. LADE biedt tijdens haar vluchten geen inflight entertainmentprogramma, dus als je je niet wil vervelen kun je dus het beste een boek of een tablet of laptop meenemen, deze laatste twee dien je tijdens je vlucht wel in vliegtuigmodus te zetten.

Punctualiteit LADE

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van LADE.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.