Kaart

Amsterdam - Bogota

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Bogota

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 435

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

4

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 8851 kilometer

10u 55min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Bogota

1 luchthaven

Gaat u op vakantie naar Colombia en begint uw avontuur in Bogota? Op deze pagina leest u welke luchtvaartmaatschappijen van Amsterdam naar Bogota vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, over welke reisdocumenten u dient te beschikken, hoe u vanaf het vliegveld van Bogota naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie die van pas komt als u goedkope vliegtickets naar Bogota heeft geboekt.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Amsterdam Schiphol kunt u met diverse luchtvaartmaatschappijen naar

El Dorado International Airport vliegen, zoals de luchthaven van de Colombiaanse hoofdstad Bogota officieel heet. De enige luchtvaartmaatschappij die rechtstreekse vluchten uitvoert naar Bogota is KLM, zij het dat u dan wel even een tussenstop in Cali maakt. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Bogota aanbieden zijn onder meer Lufthansa, Air France, Iberia, Air Canada, United Airlines, Turkish Airlines, American Airlines en Delta Airlines.

 

Paspoort en visum

Indien u naar Colombia op vakantie gaat heeft u geen visum nodig. Wel dient uw paspoort bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Voor vluchten van Amsterdam naar Bogota wordt geadviseerd minimaal 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het vakantieseizoen. Zodra u in Bogota bent geland, de douane heeft gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, (shuttle)bushaltes en/of autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming wenst te vervolgen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Colombia is het 7 uur vroeger dan in Nederland, u zult dus beslist last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar Bogota gaat vliegen. De totale reistijd van Amsterdam naar Bogota bedraagt indien u een rechtstreekse vlucht neemt ca. 17 uur. De totale reistijd van indirecte vluchten kan aanzienlijk hoger zijn en is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstaptijd duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Het meest efficiënt is om op het vliegveld een taxi naar uw hotel in Bogota te nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt. Zorg wel dat u een taxi neemt van El Dorado, want dit is het enige taxibedrijf dat geautoriseerd is om mensen op te pikken op het vliegveld. Uiteraard kunt u ook met het openbaar vervoer naar het centrum van Bogota reizen, er zijn diverse bussen die tussen het vliegveld en de stad pendelen.

 

Praktische informatie

Bogota ligt hoog in de bergen en heeft daarom in tegenstelling tot de lager gelegen gebieden van Colombia het gehele jaar door een gemiddelde dagtemperatuur van ca. 18-20 C. Het prijsniveau van Bogota ligt een stuk lager dan dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.