Kaart

Amsterdam - Chiang Mai

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Chiang Mai

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 508

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 8654 kilometer

13u 45min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

EVA Air

Chiang Mai

1 luchthaven

Gaat u op vakantie naar Thailand en wilt u vanaf Amsterdam Schiphol naar Chiang Mai vliegen? Lees dan hier met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Chiang Mai kunt reizen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, over welke reisdocumenten u dient te beschikken, hoe u vanaf het vliegveld van Chiang Mai kunt doorreizen naar uw eindbestemming en andere praktische informatie die nuttig is om te weten als u vliegtickets Chiang Mai gaat boeken.

Luchtvaartmaatschappijen

Helaas zijn er geen luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten aanbieden van Amsterdam naar Chiang Mai, u zult dus altijd minimaal 1 keer moeten overstappen als u naar deze populaire toeristische bestemming in het noorden van Thailand wilt vliegen. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Chiang Mai aanbieden zijn onder meer Etihad Airways, Qatar Airways, Singapore Airlines, Air France, Cathay Pacific, Korean Air, Malaysian Airlines en Eva Air.

Paspoort en visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om naar Thailand te vliegen. Wel dienen zij in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in Thailand nog minimaal 6 maanden geldig is.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Amsterdam naar Chiang Mai gaat vliegen wordt geadviseerd om minimaal 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, omdat de verplichte paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen. Nadat u op Chiang Mai International Airport bent geland, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald volgt u de borden (ook in het Engels) naar de taxistandplaats, de (shuttle)bushalte of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u naar uw hotel in Chiang Mai of andere eindbestemming in de regio wenst te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en Thailand is 6 uur, u zult dus zeker last krijgen van een jetlag als u van Amsterdam naar Chiang Mai gaat vliegen. Vluchten van Amsterdam naar Chiang Mai duren minimaal 15 uur inclusief overstaptijd. De totale reistijd is afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u onderweg dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

De snelste en meest comfortabele manier om vanaf het vliegveld van Chiang Mai naar uw eindbestemming te reizen is met de taxi, loop daarvoor naar de officiële taxistandplaats buiten bij de aankomsthal aan de noordelijke zijde van de terminal. Heeft u een klein reisbudget, dan kunt u ook de shuttlebus nemen of gebruik maken van buslijn 4, een tuk-tuk of een songthaew. Veel hotels in Chiang Mai bieden een goedkope of gratis shuttleservice van en naar het vliegveld, informeer hiernaar als u uw hotelreservering maakt.

Praktische informatie

Chiang Mai heeft een tropisch klimaat, waarbij de regentijd van mei tot en met oktober loopt en de droge tijd van november tot en met april. De gemiddelde dagtemperatuur ligt altijd rond de 30 C.  Het prijsniveau in Chiang Mai ligt een stuk lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.