Kaart

Amsterdam - Nottingham

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar East Midlands

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 95

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

7

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 416 kilometer

1u 20min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Flybe

East Midlands

1 luchthaven

East Midlands Airport is een internationale luchthaven in het midden van Engeland (East Midlands) in de county Leicestershire, nabij de stadjes Derby, Nottingham en Leicester. Overweegt u om goedkope vliegtickets naar East Midlands te boeken, dan kunt u hier lezen welke luchtvaartmaatschappijen vluchten van Amsterdam naar East Midlands uitvoeren, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u van het vliegveld van East Midlands naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Er is slechts één luchtvaartmaatschappij die rechtstreeks van Amsterdam Schiphol Airport naar East Midlands Airport vliegt, te weten Flybe. Deze budgetmaatschappij voert dagelijks één vlucht uit naar deze bestemming. Er zijn ook enkele luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten uitvoeren tussen Amsterdam en East Midlands, waaronder KLM Cityhopper (gedeeltelijk uitgevoerd door Flybe), Transavia (gedeeltelijk uitgevoerd door Ryanair) en Jet2.com (gedeeltelijk uitgevoerd door Transavia), maar gezien de lange extra reistijd is dit eigenlijk geen goed alternatief.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om van Nederland naar Engeland te vliegen, een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart is voldoende.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van plan zijn om van Amsterdam naar East Midlands te vliegen wordt aangeraden minimaal 2 uur voor de officiële vertrektijd van hun vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het vakantieseizoen. Zodra u bent geland op East Midlands Airport, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden te volgen naar de (shuttle)bushaltes, taxistandplaatsen of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van met welk type vervoer u naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Engeland is het 1 uur vroeger dan in Nederland, het is dus vrijwel uitgesloten dat u last krijgt van een jetlag als u van Amsterdam naar East Midlands gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam Schiphol Airport naar East Midlands Airport duren een kleine 1,5 uur. Indirecte vluchten kunnen in totaal wel 5 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang uw overstaptijd duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen huurauto heeft geregeld kunt u gebruik maken van bussen om naar uw hotel in East Midlands of andere eindbestemming in de omgeving te reizen. Busmaatschappij Kinchbus rijdt van Leicester via Loughborough naar Derby, en busmaatschappij Trent Barton rijdt van Nottingham via Beeston en Long Eaton naar Loughborough. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Het klimaat in de East Midlands lijkt erg op dat van Nederland, met milde zomers en niet al te koude, natte winters. De prijzen in East Midlands zijn ongeveer hetzelfde als in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.