Kaart

Amsterdam - Peking

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Peking Capital

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 344

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

15

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 7837 kilometer

9u 25min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

China Southern

Peking Capital en Beijing Nanyuan

2 luchthavens

Gaat u op vakantie naar China en bent u van plan vliegtickets Peking te boeken? Dan wilt u vast weten met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Peking kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u naar het centrum van Peking kunt reizen en andere praktische informatie.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Rondom de Chinese hoofdstad Peking bevinden zich twee vliegvelden, te weten Beijing Capital International Airport (Peking Capital) en Beijing Nanyuan Airport. Aangezien vliegveld Beijing Nanyuan uitsluitend voor binnenlandse vluchten wordt gebruik door China United Airlines zult u als u van Amsterdam naar Peking gaat vliegen altijd landen op Beijing Capital International Airport. Luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks van Amsterdam naar Peking vliegen zijn China Southern Airlines en KLM. Daarnaast zijn er diverse luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Peking uitvoeren, waaronder Alitalia, Qatar Airways, Lufthansa, Emirates en Singapore Airlines.

 

Paspoort en visum

Als u over een Nederlands paspoort beschikt heeft u een visum nodig om naar Peking te reizen, u kunt deze aanvragen bij de Chinees consulaat in Den Haag. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat uw paspoort tot minimaal 6 maanden na u verblijf in China geldig dient te zijn.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Peking vliegen wordt geadviseerd minimaal 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen. Nadat u geland bent op Beijing Capital International Airport kunt u, zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald, de borden naar het metrostation, de bushaltes, balies van autoverhuurbedrijven of de taxistandplaats volgen, afhankelijk van hoe u vanaf het vliegveld van Peking naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Peking is het 6 uur later dan in Nederland, u zult dus zeker last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar Peking gaat vliegen. Indien u een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Peking neemt bent u ongeveer 9,5 uur onderweg. Kiest u voor een indirecte vlucht dan kan de reistijd oplopen tot wel 12 uur of meer, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen huurauto heeft gereserveerd op Beijing Capital International Airport dan kunt u het beste met de metro naar uw hotel in Peking reizen. Tussen het vliegveld en het centrum van Peking rijdt namelijk de Airport Express Line, welke onderdeel vormt van het metronetwerk van Peking. De metro stopt zowel in terminal 2 als 3 en rijdt vervolgens via Sanyuanqiao en Dongzhimen naar het centrum van de stad. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

In Peking is het ’s zomers meestal flink warm, met temperaturen van rond de 30 C in de maanden juni, juli en augustus. De winters in Peking kunnen daarentegen koud zijn, met temperaturen rond of onder het vriespunt. Het prijsniveau in Peking ligt wat lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.