Kaart

Rotterdam - Kopenhagen

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Kopenhagen

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 120

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 673 kilometer

5u 40min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

Kopenhagen

1 luchthaven

Woont u in of in de buurt van Rotterdam en zoekt u goedkope vliegtickets Kopenhagen? Lees dan snel verder, want op deze pagina vindt u praktische informatie over vluchten naar Kopenhagen.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Helaas zijn er geen rechtstreekse vluchten van Rotterdam The Hague Airport naar Copenhagen Airport Kastrup, zoals de luchthaven dan de Deense hoofdstad officieel heet. Bent u op zoek naar directe vluchten naar Kopenhagen, dan dient u vanaf Eindhoven Airport of Amsterdam Schiphol Airport te vertrekken. Vanaf Schiphol kunt u met twee luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks naar Kopenhagen vliegen, te weten KLM en Norwegian. Wilt u vanaf Eindhoven Airport naar Kopenhagen vliegen dan bent u aangewezen op de Nederlandse prijsvechter Transavia, want dit is de enige luchtvaartmaatschappij die directe vluchten tussen Eindhoven en Kopenhagen uitvoert.

 

Paspoort en visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om Denemarken te bezoeken, een geldig officieel reisdocument (paspoort of Europese Identiteitskaart) volstaat.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Schiphol naar Kopenhagen gaat vliegen wordt aangeraden om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig op Schiphol te zijn, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles. Vliegt u vanaf Eindhoven Airport dan is 1 uur van tevoren aanwezig zijn voldoende, dankzij de kleinschaligheid van dit regionale vliegveld. Zodra u in Kopenhagen bent geland, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de trein, metro, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u van de luchthaven naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Tussen Nederland en Denemarken is geen tijdsverschil, u zult dus geen last hebben van een jetlag als u van Schiphol of Eindhoven naar Kopenhagen gaat vliegen. Indien u een rechtstreekse vlucht van Schiphol of Eindhoven naar Kopenhagen neemt bent u een kleine anderhalf uur onderweg.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Als er op het vliegveld van Kopenhagen geen huurauto voor u klaar staat kunt u het beste met het openbaar vervoer naar uw hotel in Kopenhagen of andere eindbestemming gaan, want het vliegveld beschikt over een treinstation onder Terminal 3. Vanaf hier vertrekken de gehele dag door metro’s en treinen die naar het centrum van Kopenhagen rijden. Ook kunt u op het treinstation van Copenhagen Airport Kastrup een trein nemen naar de Zweedse steden Stockholm en Göteborg. Heeft u veel bagage bij u of reist u met kinderen dan is het soms handiger om een taxi te nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt.

 

Praktische informatie

In Kopenhagen is het doorgaans iets kouder dan in Nederland; in de zomermaanden is de gemiddelde dagtemperatuur zo’n 20 C en ’s Winters liggen de temperaturen meestal rondom het vriespunt. Het prijsniveau van Kopenhagen is vergelijkbaar met dat van Nederland, met uitzondering van alcohol en sigaretten want deze zijn een stuk duurder in Denemarken.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.