Kaart

Rotterdam - Istanboel

Vluchtinformatie van Rotterdam naar İstanbul

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 283

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 2216 kilometer

8u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

İstanbul

1 luchthaven

Woont u in Rotterdam of Den Haag of omgeving en gaat u een stedenreis naar Istanbul maken? Dan kunt u vanaf Rotterdam The Hague Airport rechtstreeks vliegen naar Istanbul Atatürk Airport. Op deze pagina kunt u lezen met welke luchtvaartmaatschappijen u van Rotterdam naar Istanbul kunt vliegen, welke reisdocumenten u nodig heeft, hoe u vanaf het vliegveld van Istanbul naar uw eindbestemming kunt reizen en andere informatie die nuttig is om te weten als u van plan bent vliegtickets Istanbul te gaan boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Als u vanaf Rotterdam rechtstreeks naar Istanbul wilt vliegen bent u aangewezen op Turkish Airlines, die dagelijks eenmaal van Rotterdam The Hague Airport naar Istanbul Atatürk Airport vliegt. Daarnaast zijn er ook enkele luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Rotterdam naar Istanbul aanbieden, waaronder Lufthansa. Bij niet-rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Istanbul dient u er wel rekening mee te houden dat u aanzienlijk meer reistijd kwijt bent.

 

Paspoort en visum

Reizigers die in het bezit zijn van een Nederlands paspoort dienen een visum aan te vragen om Istanbul te bezoeken, deze kan worden aangeschaft via internet of aangekocht na aankomst op Istanbul Atatürk Airport bij het visaloket.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Rotterdam naar Istanbul gaat vliegen wordt aangeraden om minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms wat extra tijd in beslag kunnen nemen, waarbij u het risico loopt dat u uw vliegtuig mist. Eenmaal aangekomen op Istanbul Atatürk Airport dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, (shuttle)bushalte, metro, veerboot of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u naar uw eindbestemming wenst verder te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland, u zult dus nauwelijks tot geen last hebben van een jetlag als u van Rotterdam naar Istanbul gaat vliegen. Neemt u een rechtstreekse vlucht van Rotterdam naar Istanbul, dan bent u ca. 3,5 tot 4 uur onderweg. Indirecte vluchten kunnen wel 6 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Mocht er geen huurauto voor u klaarstaan op Istanbul Atatürk Airport dan kunt u vanaf het vliegveld van Istanbul prima met openbaar vervoer naar uw hotel in Istanbul of andere eindbestemming reizen. Heeft u veel bagage bij u of reist u met kinderen dan kan het verstandiger zijn om een taxi te nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt. Ga niet in op aanbiedingen van taxichauffeurs die in de aankomsthal naar u toe komen lopen, want zij rekenen meestal veel hogere prijzen.

 

Praktische informatie

In Istanbul kunt u genieten van een Mediterraan klimaat met warme droge zomers (overdag gemiddelde26 C) en milde winters (overdag ca. 9 C). Het prijsniveau in Istanbul is een stuk lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.