Kaart

Rotterdam - Marseille

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Marseille

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 950 kilometer

5u 55min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

Marseille

1 luchthaven

Woont u in Rotterdam of omgeving en denkt u erover om naar Zuid-Frankrijk op vakantie te gaan? Bekijk dan op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u vanaf Rotterdam naar Marseille kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Marseille naar uw eindbestemming kunt reizen en allerlei andere praktische informatie die handig is om te weten als u naar vliegtickets naar Marseille gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Indien u van Rotterdam naar Marseille wilt gaan vliegen zult u helaas altijd minimaal 1 keer moeten overstappen, er zijn namelijk geen rechtstreeks vluchten van Rotterdam naar Marseille Provence Airport. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Rotterdam naar Marseille aanbieden zijn onder meer British Airways (gedeeltelijk uitgevoerd door BA Cityflyer), Transavia (gedeeltelijk uitgevoerd door Ryanair), Lufthansa (uitgevoerd door Lufthansa CityLine en BMI Regional) en KLM (gedeeltelijk uitgevoerd door British Airways).

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken hebben geen visum nodig om Marseille te bezoeken, een geldig paspoort of Europese identiteitskaart volstaat.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Rotterdam naar Marseille gaat vliegen wordt aangeraden om minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Zodra u op het vliegveld van Marseille bent geland en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, (shuttle)bus, trein of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u van de luchthaven van Marseille naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Frankrijk, een jetlag is dus uitgesloten als u van Rotterdam naar Marseille gaat vliegen. Vluchten van Rotterdam naar Marseille kunnen tot wel 7 uur of meer in beslag nemen, aangezien u altijd minimaal 1 keer dient over te stappen. Rechtstreekse vluchten naar Marseille duren gemiddeld 2 uur, u dient dan wel vanaf Amsterdam Schiphol Airport te vertrekken.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Als er geen huurauto voor u klaarstaat op Marseille Provence Airport kunt u het beste met de trein naar uw hotel in Marseille gaan, want die brengt u in nog geen 20 minuten naar het centrum van de stad. Daarnaast rijden er diverse (shuttle)bussen vanaf het vliegveld naar de binnenstad van Marseille en omgeving. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Marseille heeft een Mediterraan klimaat met warme zomers (gemiddelde dagtemperatuur ca. 25-28 C ) en milde winters (gemiddelde dagtemperatuur ca. 12 C). Het prijsniveau is ongeveer hetzelfde als in Nederland, al dient u er rekening mee te houden dat u in toeristische gebieden vaak flink meer betaalt voor drankjes op terrasjes.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.