Kaart

Aeroflot

Aeroflot is de nationale en grootste luchtvaartmaatschappij van de Russische Federatie en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op  Sheremetyevo International Airport in Moskou. De airline werd opgericht in 1923 en behoort daarmee tot de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Aeroflot is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe ook onder meer KLM en Air France behoren, en heeft drie dochtermaatschappijen, te weten Aurora, Pobeda en Rossiya Airlines. Sinds enkele jaren is Aeroflot de officiële vervoerder van de Engelse voetbalclub Manchester United.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom Viegen Met Aeroflot

Aeroflot check in

Bij Aeroflot kun je zowel online, mobiel (beperkt aantal luchthavens) als op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan vanaf 24 tot 45 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten en eenmaal op de luchthaven kun je vervolgens je eventuele ruimbagage afgeven bij een bagage afgiftepunt van Aeroflot. Lukt het je niet om je instapkaart uit te printen of op je mobiele telefoon te laden, dan wordt geadviseerd om minimaal 2 uur voor vertrek van je vliegtuig naar een incheckbalie of self service kiosk op de luchthaven te gaan om je instapkaart te (laten) uitprinten. Het is bij Aeroflot verplicht om in het bezit te zijn van een papieren instapkaart, tenzij je vanaf een vliegveld vertrekt waar je ook via je mobiele telefoon kunt inchecken. Raadpleeg de website van Aeroflot om te weten te komen welke luchthavens dat zijn.

Aeroflot bagage

Hoeveel hand- en ruimbagage je bij Aeroflot mag meenemen hangt af van je vliegklasse en tickettype. Reizigers in de Economy, Economy Premium en Economy Comfort mogen bij Aeroflot maximaal 1 stuk handbagage meenemen in de cabine, mits deze een omtrek heeft die niet groter is dan 115 cm inclusief zijvakken, handvaten en wieltjes en niet meer dan 10 kilo weegt. Vlieg je in de Business Class, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen welke een maximale omtrek heeft van 115 cm en niet meer dan 15 kilo weegt. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken is eveneens afhankelijk van je vliegklasse en tickettype. Reizigers in de Economy mogen bij Aeroflot maximaal 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo meenemen. Vlieg je in de Economy Premium, Economy Comfort of Business Class, dan mag je 2 stuks inchecken die elk niet zwaarder zijn dan 23 kilo. Voor bepaalde bestemmingen en reizigers met een frequent flyer status gelden ruimere bagagevrijstellingen. Wil je precies weten hoeveel bagage je op jouw vlucht gratis mag meenemen, raadpleeg dan de website van Aeroflot.

Boekingskosten

Aeroflot brengt als je online boekt per enkele reis ca. €3,70 boekingskosten in rekening. Boek je bij een kantoor van Aeroflot dan ben je duurder uit en betaal je €25 boekingskosten per enkele reis.

Stoelreservering Aeroflot

Als je gaat vliegen met Aeroflot kun je tijdens het boeken standaard stoelen reserveren. Heb je geen stoel gereserveerd, dan kun je tijdens het inchecken een stoel kiezen uit de nog overgebleven niet-gereserveerde stoelen. Voor voorkeursstoelen dient altijd betaald te worden, deze kun je tijdens het inchecken kopen. De kosten zijn afhankelijk van de lengte van de vlucht en variëren van €16 voor korte vluchten en €75 voor intercontinentale vluchten. Voorkeursstoelen zijn gratis voor Gold en Platinum leden en voor passagiers die een comfort class ticket hebben voor een ander segment van hun vlucht. Op niet alle vluchten is het reserveren van voorkeursstoelen mogelijk, raadpleeg de website van Aeroflot als je wilt weten of je op jouw vlucht voorkeursstoelen kunt boeken. Standaard stoelen hebben een beenruimte van 76 tot 81 cm, in de Business Class bedraagt de beenruimte bij lange afstandsvluchten tussen de 144 tot 152 cm.

Service aan boord

Op alle vluchten van Aeroflot worden gratis maaltijden, snacks en niet-alcoholische dranken geserveerd. Reizigers met speciale dieetvoorschriften kunnen bij Aeroflot kiezen uit meer dan 15 soorten maaltijden, welke kunnen worden opgegeven tijdens het boeken van je ticket. De menukaart van Aeroflot wijzigt elke 6 weken, wat prettig is als je vaak met de maatschappij vliegt. Daarnaast heb je op vrijwel alle middellange en lange vluchten de beschikking over een persoonlijk entertainment systeem, waarop je films kunt kijken, spelletjes kunt spelen en muziek kunt luisteren. Ook krijg je op lange vluchten een dekentje, kussentje en travel kit uitgedeeld, zodat je in alle comfort van je vlucht kunt genieten. Vlieg je met kinderen, dan zul je zien dat die bij Aeroflot enorm worden verwend. Ze krijgen bij vertrek van de vlucht onder meer een cadeaubox waarin allerlei leuke en handige dingen zitten om ze bezig te houden tijdens de vlucht, waaronder reisslippers, spelletjes en een kleurboek. In de stoelzak voor je bevindt zich het Aeroflot boordmagazine, dat boordevol handige reistips, wetenswaardigheden en nuttige informatie staat.

Punctualiteit Aeroflot

De punctualiteit van Aeroflot is goed te noemen, volgens de meest recente cijfers arriveert ruim 80% van alle Aeroflot vluchten op tijd, en daarmee behoorde de maatschappij tot de meest punctuele luchtvaartmaatschappijen van Rusland.

Aeroflot

5,0/5
Gebaseerd op 32582 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.