Kaart

Air Koryo

Air Koryo is de nationale luchtvaartmaatschappij van Noord-Korea en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad Pyongyang. De airline, die als thuisbasis Pyongyang Sunan International Airport heeft, werd opgericht in 1950 en vliegt naar ruim 26 bestemmingen in Noord-Korea, China en Rusland. Daarnaast voert de luchtvaartmaatschappij incidenteel ook chartervluchten uit naar andere bestemmingen. Air Koryo is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie en is de enige luchtvaartmaatschappij ter wereld die door Skytrax slechts 1 ster krijgt toebedeeld. De vloot van Air Koryo bestaat uitsluitend uit vliegtuigen van Russische makelij, zoals de Antonov, Ilyushin en Tupolev.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Koryo

Inchecken Air Koryo

Bij Air Koryo kun je uitsluitend op de luchthaven inchecken, online inchecken is dus niet mogelijk. Ga daarvoor uiterlijk 90 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig naar een incheckbalie van Air Koryo op de luchthaven en vergeet daarbij niet je paspoort, eventuele benodigde visum en je vliegticket of een print van je e-ticket mee te nemen. Reizigers die te laat op het vliegveld aankomen lopen het risico dat zij niet meer mogen instappen, want de incheckbalies sluiten 50 minuten voor het vertrek van je vliegtuig. Het vliegticket wordt in dat geval door Air Koryo ongeldig verklaard.

Bagage Air Koryo

Als je met Air Koryo vliegt mag je 1 stuk handbagage meenemen dat een maximale omtrek (l + b + h) van 115 cm heeft en maximaal 5 kilo weegt. Accessoires zoals een jas of camera dienen te worden opgeborgen in het stuk handbagage. De hoeveelheid ruimbagage die je mag inchecken hangt af van je vliegklasse. Vlieg je in de Business Class , dan mag je maximaal 30 kilo ruimbagage gratis inchecken en vlieg je in de Economy Class dan is de bagagevrijstelling 20 kilo. Daarbij geldt dat het gewicht van je handbagage dient te worden afgetrokken van het maximaal toelaatbare gewicht van je ruimbagage, dus als je in de Economy Class vliegt en een stuk handbagage van 5 kilo meeneemt dan is het maximale gewicht van je ruimbagage 15 kilo. Voor overbagage en bijzondere bagage (bv. ski’s, golftas of muziekinstrument) worden altijd extra kosten in rekening gebracht. Voor beschadigde of zoekgeraakte ruimbagage die ingecheckt is accepteert Air Koryo slechts een aansprakelijkheid van maximaal US$20 per stuk bagage, dus stop bij voorkeur geen waardevolle spullen in je ruimbagage.

Stoelen reserveren Air Koryo

Wie met Air Koryo gaat vliegen kan tijdens het boeken van het vliegticket geen stoelen reserveren. Tijdens het inchecken op de luchthaven krijg je door het grondpersoneel een stoel toegewezen. Uiteraard zullen zij proberen om reisgenoten zoveel mogelijk bij elkaar te plaatsen. Voor stoelen bij de nooduitgang gelden vanwege de veiligheidsvoorschriften speciale voorwaarden.

Boekingskosten

Air Koryo vliegtickets kun je online of bij een kantoor van Air Koryo (in Pyongyang, Beijing, Shanghai, Shenyang, Moskou, Vladivostok, Bangkok, Berlijn, Kuala Lumpur en Kuwait City) of een geautoriseerde reisagent kopen. Air Koryo brengt geen boekingskosten in rekening. Wel kunnen er toeslagen in rekening worden gebracht voor ticketwijzigingen en –annuleringen, ongeacht de manier waarop je je ticket hebt geboekt. Let erop dat Air Koryo vliegtickets uiterlijk 72 uur voor vertrek herbevestigd dienen te worden. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je vliegticket wordt geannuleerd.

Service aan boord

Op alle vluchten van Air Koryo zijn alle maaltijden, drankjes en snacks gratis. Geef je vanwege een dieet of religieuze voorschriften de voorkeur aan een speciale maaltijd, dan dien je dit tijdens het boeken van je ticket aan te geven. De interieurs van Air Koryo toestellen doen wat ouderwets aan en beschikken niet over de moderne elektronica die tegenwoordig in de meeste vliegtuigen te vinden is, de inflight entertainment van Air Koryo is daarom vrij beperkt. Op lange afstandsvluchten van Air Koryo kun je Noord-Koreaanse films kijken op een centraal opgehangen televisiescherm. Daarnaast kun je tijdens je vlucht door het gratis boordmagazine bladeren en via het audiosysteem Noord-Koreaanse volksliederen beluisteren.

Punctualiteit Air Koryo

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Air Koryo.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.