Kaart

Binter Canarias

Binter Canarias is een Spaanse luchtvaartmaatschappij die haar hoofdkantoor gevestigd heeft in het stadje Telde op Gran Canaria. De airline, die sinds 1989 bestaat en Gran Canaria Airport, La Palma Airport en Tenerife North Airport als belangrijkste hubs heeft, vliegt naar meer dan 20 bestemmingen op de Canarische Eilanden en de omliggende regio, waaronder Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, de Kaapverdische Eilanden, Madeira en diverse luchthavens in Noord- en West-Afrika. Binter Canarias is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie en heeft ook geen codeshare agreements met andere luchtvaartmaatschappijen. De luchtvaartmaatschappij werd in 2005 uitgeroepen tot Best Regional Airline en won in 2010 de European Regions Airline Association (ERA) Gold Award voor de beste luchtvaartmaatschappij in 2010/2011. In 2016 werd Binter Canarias door de European Regions Airlines Association uitgeroepen tot Airline of the Year. Het frequent flyer programma van Binter Canarias heet Bintermás.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Binter Canarias

Inchecken Binter Canarias

Bij Binter Canarias kun je zowel online als bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online inchecken is alleen mogelijk op alle binnenlandse vluchten en vluchten van/naar Lissabon en kan al vanaf 7 dagen tot 30 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Je instapkaart kun je nadat je online ingecheckt hebt uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon en je bagage kun je vervolgens vanaf minimaal 30 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig afgeven bij het bagage afgiftepunt van Binter Canarias op het vliegveld. Check je liever in op de luchthaven of is online inchecken op jouw vliegveld van vertrek niet mogelijk omdat je een internationale vlucht neemt, dan kan je tot uiterlijk 60 minuten (als je ruimbagage bij je hebt) of 45 minuten (als je geen ruimbagage bij je hebt) voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Het wordt echter wel aangeraden om minimaal 1 tot 2 uur voor vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op het vliegveld, aangezien de gates 20 minuten voor vertrek sluiten en de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen en op drukke vliegvelden.

Bagage Binter Canarias

Bij Binter Canarias mag mag je op alle binnenlandse en internationale vluchten 1 stuk handbagage meenemen dat niet groter is dan 45 x 35 x 25 cm en niet zwaarder is dan 6 kilo. Daarnaast mag je enkele persoonlijk items bij je hebben, zoals een handtasje, camera of kleine laptoptas, zolang het totale gewicht van al je handbagage onder de 6 kilo blijft. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken is onder meer afhankelijk van de route die je vliegt. Vlieg je tussen de Canarische Eilanden, dan mag je maximaal 20 kilo ruimbagage gratis inchecken. Ga je een internationale vlucht maken met Binter Canarias, dan mag je afhankelijk van je tickettype en luchthaven van vertrek en bestemming bij vluchten waar het stuksconcept geldt 1 tot 3 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk gratis inchecken en bij vluchten waar het gewichtsconcept geldt maximaal 23 kilo ruimbagage, ongeacht het aantal stuks dat je bij je hebt. Voor Bintermás Elite-leden en passagiers die met een baby tot 2 jaar reizen gelden ruimere bagagevrijstellingen. Voor sportuitrustingen (duikuitrusting, surfplank, etc.) geldt een extra bagagevrijstelling van 5 kilo. Als je meer ruimbagage wilt inchecken dan voor jouw route, ticketklasse en frequent flyer status is toegestaan, dan dien je altijd bij te betalen. De overbagagetarieven zijn afhankelijk van je bestemming en worden berekend per kilo of stuk overbagage, afhankelijk van of het gewichts- of stuksconcept van toepassing is. Wil je weten hoeveel ruimbagage jij mag meenemen op jouw vlucht en wat de tarieven voor overbagage zijn in jouw situatie, raadpleeg dan de website van Binter Canarias.

Stoelen reserveren Binter Canarias

Zodra je vliegtickets Binter Canarias boekt kun je zelf een stoel kiezen. Wil je bij nader inzien toch een andere stoel, dan kun je deze wijzigen tot uiterlijk 2 uur voordat je gaat inchecken. Voor stoelen met extra beenruimte (zogenaamde XL Seats) bij de nooduitgang dient extra betaald te worden. Aan het reserveren van stoelen bij de nooduitgang zijn speciale voorwaarden verbonden, kijk op de website van Binter Canarias als je wilt weten wat deze voorwaarden zijn.

Boekingskosten Binter Canarias

Voor vluchten die online zijn geboekt worden bij Binter Canarias geen boekingskosten in rekening gebracht. Wel kan er afhankelijk van je tickettype een toeslag berekend worden voor het wijzigen of annuleren van tickets.

Service aan boord

Op alle vluchten van Binter Canarias zijn alle drankjes, snacks en maaltijden gratis. Op korte vluchten krijg je een warme of koude drank en een kleine versnapering zoals een zakje nootjes of een koek geserveerd, op langere vluchten worden er drankjes en een lichte maaltijd uitgereikt, zoals een sandwich of broodje. In elke stoelzak bevindt zich het boordmagazine van Binter Canarias, dat boordevol reistips en nuttige informatie staat over bestemmingen waar de luchtvaartmaatschappij op vliegt. Binter Canarias biedt tijdens haar vluchten geen inflight entertainmentprogramma aan, dus als je je niet wil vervelen kun je dus het beste een tablet, laptop of boek meenemen.

Punctualiteit Binter Canarias

De punctualiteit van Binter Canarias is zeer goed te noemen. Volgens FlightView was Binter Canarias in april en mei 2015 met een punctualiteitspercentage van ruim 96% de meest punctuele luchtvaartmaatschappij ter wereld.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.