Kaart

Aegean Airlines

Aegean Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van Griekenland en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Kifisia, een buitenwijk van Athene. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1987 maar is ondanks dat het de grootste maatschappij van het land is niet de nationale luchtvaartmaatschappij, dat is de dochtermaatschappij Olympic Air. De belangrijkste hubs van Aegean Airlines zijn Athens International Airport, Larnaca International Airport en Thessaloníki International Airport. Aegean Airlines vliegt voornamelijk naar binnenlandse en Europese bestemmingen, waaronder Amsterdam, Brussel, Londen en Parijs. Ook vliegt Aegean Airlines naar enkele bestemmingen in het Midden-Oosten, waaronder Jeddah, Riyad, Koeweit en Tel-Aviv. De maatschappij is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2017 en is onderhevig aan verandering.

 

Naast vliegtickets ook een hotel of autoverhuur nodig? Skyscanner vergelijkt ook hotelaanbiedingen en autoverhuur. Tip: Zo gebruik je Skyscanner om nog sneller en slimmer goedkope vliegtickets te vinden.

Waarom vliegen met Aegean Airlines

Aegean check in

Als je gaat vliegen met Aegean Airlines kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken is verreweg het makkelijkst en kan vanaf 48 uur tot 30 minuten voor het geplande vertrek van je vliegtuig. Zodra je online ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Daarna kun je naar de luchthaven gaan en je bagage afgeven bij een bagage afgiftepunt van Aegean Airlines. Op enkele luchthavens van vertrek is online inchecken niet mogelijk, raadpleeg de website van Aegean Airlines als je wilt weten welke vliegvelden dat zijn. Check je liever op de luchthaven in, dan kan dat vanaf 24 uur tot 30 minuten voor vertrek. Het wordt echter aangeraden om 2 tot 3 uur voor vertrek op het vliegveld te zijn, omdat de douane- en veiligheidscontrole veel extra tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen.

Aegean Airlines bagage

Iedereen die in de Economy Class van Aegean Airlines vliegt mag maximaal 1 stuk handbagage bij zich hebben dat maximaal 8 kilo weegt en niet groter dan 56 x 45 x 25 cm is (inclusief handvaten, zijvakken en wielen). Vlieg je met een vlucht uitgevoerd door Olympic Air (Bombardier DH8-100, DH8-400 en ATR toestellen) dan mag je handbagage niet groter zijn dan 55 x 40 x 23 cm. Daarnaast mag je ook nog een klein persoonlijk item zoals een handtasje of laptop bij je dragen, mits deze onder de stoel voor je past. Vlieg je in de Business Class, dan mag je 2 stuks handbagage meenemen die niet groter zijn dan respectievelijk 56 x 45 x 25 cm en 45 x 35 x 20 cm en niet zwaarder zijn dan respectievelijk 8 en 5 kilo. Daarnaast mag je ook een klein persoonlijk item bij je hebben. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken hangt af van het type ticket dat je hebt geboekt. Heb je een Economy – GoLight ticket gekocht, dan mag je geen ruimbagage gratis inchecken. Reizigers met een Economy – Flex ticket mogen 1 stuk ruimbagage gratis inchecken dat maximaal 23 kilo weegt en een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm heeft, en reizigers met een Business Class ticket mogen 2 stuks bagage meenemen die elk maximaal 32 kilo wegen en elk een maximale omtrek (l x b x h) hebben van 158 cm. Heb je een Miles+Bonus Gold of  Star Alliance Gold kaart, dan mag je als je een Business Class ticket hebt maximaal 3 stuks ruimbagage van 32 kg meenemen, als je een Economy Flex ticket hebt maximaal 2 stuks van 23 kilo en als je een Economy GoLight ticket hebt maximaal 1 stuk van 23 kilo. Voor vluchten naar Saoedi-Arabië en Iran gelden afwijkende bagagevrijstellingen. Raadpleeg de website van Aegean Airlines om alle regels voor ruimbagage te bekijken.

Stoelreservering Aegean Airlines

Bij Aegean Airlines kun je tijdens het boeken kosteloos een standaard stoel reserveren  Als je geen stoel reserveert kun je er tijdens het inchecken een uitkiezen. In de Economy Class van Aegean Airlines hebben de stoelen een beenruimte ca. 81 cm, in de Business Class zit je met ca. 84 cm iets ruimer.

Boekingskosten Aegean Airlines

Aegean Airlines brengt standaard €4 boekingskosten in rekening. Wil je je boeking wijzigen, dan betaal je als je een GoLight ticket hebt tussen de €30 en €50 wijzigingskosten, afhankelijk van je bestemming. Bij de overige tickettypes zijn wijzigingen kosteloos.

Service aan boord

Afhankelijk van je bestemming en vliegklasse krijg je bij Aegean Airlines gratis een of meer maaltijden geserveerd. Op binnenlandse vluchten krijgen reizigers in de Business Class een koude maaltijd, en op internationale vluchten krijgen reizigers in de Economy Class 1 warme maaltijd en reizigers in de Business Class zelfs 2 warme maaltijden. De maaltijden zijn allemaal Grieks en bereid door de Griekse topchef Nikos Santos. Naast maaltijden krijgen reizigers in alle klassen zowel warme als koude dranken geserveerd. Op alle Airbus A320 en A321 toestellen van Aegean Airlines wordt een inflight entertainmentprogramma aangeboden, waaronder interessante documentaires over bezienswaardigheden in Griekeland. In elke stoelzak bevindt zich bovendien het Blue Magazine, dat vol toeristische tips en wetenswaardigheden staat, en het Shop On Board Magazine, waarin allerlei belastingvrije artikelen staan die je bij internationale vluchten aan boord kunt kopen.

Punctualiteit Aegean Airlines

De punctualiteit van Aegean Airlines is zeer goed te noemen, de maatschappij scoorde volgens het statistisch bureau OAG van april 2016 tot maart 2017 een punctualiteitspercentage van 81,9%.

Aegean Airlines

5,0/5
Gebaseerd op 3657 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.