Kaart

Carpatair

Carpatair is een regionale luchtvaartmaatschappij uit Roemenië en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de stad Timișoara. De maatschappij, die opgericht werd in 1999 en in 2014 in financiële moeilijkheden kwam, richt zich tegenwoordig uitsluitend op chartervluchten naar onder meer Lublin in Polen en Rome. De huidige vloot van Carpatair bestaat uit 3 Fokker 100 toestellen. Daarnaast heeft de maatschappij diverse toestellen geleased aan andere Europese luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France, Alitalia en Norwegian. Carpatair is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie en heeft ook geen codeshare agreements met andere luchtvaartmaatschappijen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Carpatair

Inchecken Carpatair

Bij Carpatair kun je uitsluitend op de luchthaven inchecken, online inchecken is dus (nog) niet mogelijk. Op het vliegveld dien je in te checken bij een incheckbalie van Carpatair, dit kan bij de meeste vluchten vanaf 2 of 3 uur tot minimaal 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Nadat je ingecheckt hebt en je bagage hebt afgegeven krijg je een instapkaart overhandigd, waarna je door de douane- en beveiligingscontroles kunt lopen. Zorg dat je ruim voor het geplande vertrek van je vliegtuig bij de gate bent, kijk op je instapkaart om de uiterlijke instaptijd te weten te komen. Kom je te laat aan bij de gate, dan loop je het risico dat je niet meer mee mag op je vlucht en dat je vliegticket ongeldig wordt verklaard.

Bagage Carpatair

Als je met Carpatair gaat vliegen mag je maximaal 1 stuk handbagage meenemen dat niet meer dan 5 kilo weegt en niet groter is dan 55 x 40 x 20 cm. Daarnaast mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 15 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) van 203 cm meenemen. Voor bagage die zwaarder weegt dan 32 kilo of een omtrek heeft die groter is dan 203 cm gelden bijzondere voorwaarden, neem contact op met de klantenservice van Carpatair als je daar meer informatie over wilt hebben. Voor overbagage en bijzondere bagage (sportuitrusting, fiets, huisdier, etc.) dient altijd bijbetaald te worden. Voor extra stukken bagage (het eerste stuk van maximaal 15 kilo is gratis) betaal je €15 per stuk ruimbagage, voor bagage die zwaarder weegt dan 15 kilo maar niet meer dan 32 kilo geldt een overbagagetarief van €5 per kilo overbagage. Raadpleeg de website van Carpatair voor meer informatie over hun bagagevrijstellingen en overbagagetarieven.

Stoelen reserveren Carpatair

Wie vliegtickets bij Carpatair gaat boeken kan geen stoelen reserveren, deze worden tijdens het inchecken automatisch aan je toegewezen. Uiteraard kun je wel aan het grondpersoneel vragen of zij je in je favoriete stoel of naast je reisgezelschap willen plaatsen. Het wordt aangeraden om ruim op tijd in te checken als je er zeker van wilt zijn dat je favoriete stoel nog beschikbaar is.

Boekingskosten Carpatair

Carpatair brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je voor optionele extra services te betalen, zoals extra bagage. Ook kunnen er afhankelijk van de ticketklasse waarin je hebt geboekt kosten in rekening worden gebracht voor het annuleren of wijzigen van je vliegticket. Je kunt bij Carpatair met diverse creditcards betalen, waaronder VISA en Mastercard.

Service aan boord

Op alle vluchten van Carpatair zijn alle maaltijden, snacks en drankjes gratis. Op korte vluchten krijg je meestal een drankje en een snack of lichte maaltijd geserveerd, zoals een zakje nootjes, koek of sandwich. Op langere vluchten krijg je een warme maaltijd aangeboden en heb je de keuze uit diverse dranken, waaronder bier, wijn, sapjes, frisdranken en warme dranken zoals thee en koffie. Carpatair biedt geen inflight entertainment aan, dus als je tijdens je vlucht wat te doen wilt hebben kun je het beste een boek of tijdschrift meenemen of je laptop of tablet inschakelen, mits deze in vliegtuigmodus worden gezet. In elke stoelzak bevindt zich bovendien het boordmagazine van Carpatair, dat boordevol handige reistips en andere interessante informatie staat.

Punctualiteit Carpatair

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Carpatair.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.