Kaart

Amsterdam - Belfast

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Belfast

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 77

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

14

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 761 kilometer

1u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Sun-Air

Belfast Internationaal en Belfast City

2 luchthavens

Als u naar het Noord-Ierse Belfast in Groot-Brittannië gaat vliegen kunt u kiezen uit twee vliegvelden, te weten George Best Belfast City Airport en het iets verder gelegen maar grotere Belfast International Airport. Op deze pagina leest u met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Belfast kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Belfast naar uw eindbestemming kunt reizen en allerlei andere handige praktische reisinformatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Amsterdam kunt u met talloze luchtvaartmaatschappijen naar Belfast vliegen. Geeft u er de voorkeur aan om naar George Best Belfast City Airport te gaan, dan bent u aangewezen op KLM, die dagelijks dit vliegveld aandoet. Vliegt u liever naar Belfast International Airport, dan reist u met de Britse prijsvechter Easyjet. Bent u op zoek naar goedkope vluchten naar Belfast en vindt u wat extra reistijd geen bezwaar dan kunt u ook met een indirecte vlucht van Amsterdam naar Belfast vliegen, u heeft dan de keuze uit onder meer met Flybe en British Airways.

Paspoort en visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om naar Groot-Brittannië te reizen, een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart is dus voldoende.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Amsterdam naar Belfast gaat vliegen wordt geadviseerd om minimaal 2 uur voordat uw vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig te zijn op Schiphol, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles. Zodra u geland bent in Belfast dient u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald de borden te volgen naar de taxistandplaats, de bushaltes, het treinstation of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis na aankomst wenst te vervolgen.

Reistijd en tijdsverschil

In Noord-Ierland is het 1 uur vroeger dan in Nederland, de kans is dus klein dat u last zult krijgen van een jetlag als u van Amsterdam naar Belfast gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Belfast duren ca. 1,5 uur. Indirecte vluchten kunnen wel 5 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang uw overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaarstaat kunt u het beste met het openbaar vervoer naar uw hotel in Belfast gaan. Landt u op George Best Belfast City Airport, dan kunt u kiezen uit de trein (er is een shuttlebus die van het vliegveld naar Sydenham Railway Station rijdt) of de bus (lijn 600 of lijn 3A). Vliegt u naar Belfast International Airport dan kunt u het beste expresbus 300 nemen. De trein is ook een optie, maar u dient dan wel eerst een shuttlebus te nemen naar het 10 kilometer verderop gelegen Antrim Railway Station.

Praktische informatie

Het klimaat in Belfast toont grote overeenkomsten met dat van Nederland, al is het er in de zomer wel vaak enkele graden kouder en ook iets natter. Het prijsniveau van Belfast is nagenoeg hetzelfde als in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.