Kaart

Amsterdam - Dallas

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Dallas

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 447

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 7905 kilometer

12u 45min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Delta

Dallas Fort Worth Internationaal, Dallas Love Field en Dallas Addison

3 luchthavens

Bent u van plan om naar Dallas in de Amerikaanse staat Texas te vliegen? Lees dan op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Dallas kunt vliegen, welke reisdocumenten u nodig heeft voor een bezoek aan Amerika, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Dallas naar uw eindbestemming kunt reizen en allerlei andere praktische informatie die handig is om te weten als u vliegtickets Dallas gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

De Amerikaanse stad Dallas heeft twee luchthavens, te weten Dallas / Fort Worth International Airport, de grootste van de twee, en Dallas Love Field, welke uitsluitend wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten. Er zijn geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Dallas, u zult dus altijd minimaal één keer moeten overstappen. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten uitvoeren van Amsterdam Schiphol Airport naar Dallas / Fort Worth International Airport zijn onder meer British Airways, Aer Lingus, Austrian Airlines, Scandinavian Airlines en Lufthansa. Luchtvaartmaatschappijen die van Amsterdam met tussenstop naar Dallas Love Field vliegen zijn KLM en Air France.

 

Paspoort en visum

Wie in het bezit is van de Nederlandse nationaliteit hoeft geen visum aan te vragen om Amerika te bezoeken. Een geldig paspoort is uiteraard wel verplicht en daarnaast dient minimaal 72 uur van tevoren een online ESTA formulier te worden ingevuld.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Amsterdam naar Dallas gaat vliegen wordt geadviseerd om minimaal 2 tot 3 uur voor het geplande vertrek van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms langer duren dan verwacht. Na aankomst op Dallas / Fort Worth International Airport of Dallas Love Field dient u, zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald, de borden naar het treinstation (alleen Dallas / Fort Worth International Airport), (shuttle)bushaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van hoe u naar uw eindbestemming wilt reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In de Amerikaanse staat Texas is het 7 uur vroeger dan in Nederland, u zult dus zeker last krijgen van een jetlag als u van Amsterdam naar Dallas gaat vliegen. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Dallas duren 11 uur of langer, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen huurauto heeft gereserveerd kunt u vanaf zowel Dallas / Fort Worth International Airport als Dallas Love Field prima met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad reizen. Landt u op Dallas / Fort Worth International Airport, dan is de trein wellicht de beste optie. Loop daarvoor naar DFW Airport Station tussen Terminal A en B, hier stopt de Trinity Railway Express commuter rail line die zowel naar downtown Dallas als downtown Fort Worth rijdt. Vliegt u naar Dallas Love Field dan dient u DART bus 524 naar het centrum van Dallas te nemen. Uiteraard kunt u ook met een taxi naar uw hotel in Dallas gaan, volg daarvoor zodra u in de aankomsthal bent de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Dallas heeft een subtropisch klimaat met warme tot zeer warme zomers (38 C of warmer) en milde winters (minimumtemperatuur ca. 9 C in januari). Het prijsniveau van Dallas is nagenoeg hetzelfde als dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.