Kaart

Amsterdam - Hurghada

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Hurghada

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 184

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

1

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 3692 kilometer

5u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Sun-Air

Hurghada

1 luchthaven

Gaat u op strand- en / of duikvakantie naar het zonovergoten Hurghada in Egypte? Dan kunt u met talloze luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks of indirect van Amsterdam naar Hurghada vliegen. Op deze pagina leest u welke luchtvaartmaatschappijen van Amsterdam naar Hurghada vliegen, over welke reisdocumenten u dient te beschikken en allerlei andere praktische informatie in relatie tot vluchten naar Hurghada.

 

Luchtvaartmaatschappijen

De Egyptische badplaats Hurghada is een populaire vakantiebestemming, goedkope vliegtickets naar Hurghada zijn dus zo gevonden op Skyscanner. Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Hurghada aanbieden, waaronder Corendon en Involatus. Daarnaast zijn er talloze luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Hurghada verzorgen, waaronder EgyptAir, Pegasus Airlines, Lufthansa, TUI en Swiss Airlines.

 

Paspoort en visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben een visum nodig om Egypte te bezoeken. Indien u voor toeristische doeleinden naar Hurghada gaat vliegen en maximaal 4 weken blijft kunt u het visum bij aankomst op het vliegveld van Hurghada aanschaffen. Wilt u langer blijven dan dient u een visum aan te vragen bij de Egyptische ambassade in Den Haag. Daarnaast dient uw paspoort bij aankomst in Egypte nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Amsterdam naar Hurghada gaat vliegen wordt geadviseerd om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, met name tijdens het hoogseizoen, want de paspoort- en veiligheidscontroles kunnen soms veel extra tijd in beslag nemen. Zodra u bent aangekomen op Hurghada International Airport, zoals de luchthaven van Hurghada officieel heet, dient u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald, de borden naar de taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van hoe u naar uw hotel in Hurghada of andere eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Egypte, u zult dus geen last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar Hurghada gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Hurghada duren ongeveer 5 uur. Indirecte vluchten kunnen wel 9 uur of nog langer duren, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen transfer heeft geregeld naar uw hotel in Hurghada en ook geen auto gaat huren kunt u het beste met de taxi vanaf de luchthaven naar uw eindbestemming reizen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats. Negeer taxichauffeurs die in de aankomsthal hun diensten aan u aanbieden, zij rekenen vaak veel hogere prijzen.

 

Praktische informatie

Hurghada heeft een woestijnklimaat met zeer warme zomers (30-40 C) en warme winters (21-25 C). Het prijsniveau in Hurghada ligt wat lager dan in Nederland, u kunt er dus heerlijk op koopjesjacht gaan.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.