Kaart

Amsterdam - San Diego

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar San Diego

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 396

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 9004 kilometer

13u 50min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Delta

San Diego International en McClellan-Palomar

2 luchthavens

Bent u van plan om vanaf Amsterdam naar San Diego te gaan vliegen? Lees dan op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar San Diego kunt vliegen, welke vliegvelden in San Diego vanaf Amsterdam zijn te bereiken, over welke reisdocumenten u dient te beschikken, hoe u vanaf het vliegveld van San Diego naar uw eindbestemming kunt reizen en allerlei andere reisinformatie die handig is als u vliegtickets naar San Diego heeft geboekt.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Indien u vanaf Amsterdam naar San Diego gaat vliegen landt uw vliegtuig op San Diego International Airport. De overige twee vliegvelden van San Diego, te weten San Diego Carlsbad Airport (officieel McClellan–Palomar Airport geheten) en San Diego Miramar Airport (officieel Marine Corps Air Station Miramar genaamd) worden niet voor commerciële vluchten gebruikt en zijn dus niet vanaf Amsterdam te bereiken. Helaas zijn er geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar San Diego, u dient dus altijd minimaal 1 keer over te stappen. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten met 1 overstap van Amsterdam naar San Diego aanbieden zijn onder meer British Airways, Air Canada, Iberia, Delta Airlines en United Airlines.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken en van Amsterdam naar San Diego gaan vliegen dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Daarnaast bent u verplicht om minimaal 72 uur van tevoren een online ESTA formulier in te vullen. Bent u geen onderdaan van de Europese Unie dan heeft u meestal een visum nodig om naar de Verenigde Staten te reizen, informeer hierover bij de Amerikaanse ambassade.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Amsterdam naar San Diego gaat vliegen wordt geadviseerd om minimaal 2 tot 3 uur voor het geplande vertrek van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen. Na aankomst op het vliegveld van San Diego dient u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald de borden naar de taxistandplaats, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van hoe u naar uw eindbestemming wilt reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In het westen van de Verenigde Staten is het 9 uur eerder dan in Nederland, u zult dus zeker last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar San Diego gaat vliegen. Indirecte vluchten van Amsterdam naar San Diego kunnen wel 14 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Mocht u geen auto hebben gehuurd op het vliegveld van San Diego dan kunt u met het openbaar vervoer of de taxi naar uw hotel in San Diego reizen. Kiest u voor het openbaar vervoer, dan bent u aangewezen op bus 992 van busmaatschappij MTS. Heeft u veel bagage bij u of reist u met kinderen dan kan het comfortabeler zijn om een taxi te nemen, volg daarvoor zodra u in de aankomsthal bent de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

In San Diego is het in de zomer vaak lekker warm, met een gemiddelde dagtemperatuur van 24 C. De winters zijn heel mild, het kwik komt dan vaak niet lager dan 14 C. De prijzen in San Diego zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.