Kaart

Amsterdam - Vancouver

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Vancouver

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 385

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

4

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 7711 kilometer

9u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Vancouver Internationaal, Vancouver Coal Harbour en Vancouver Boundary Bay

3 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Vancouver

 

Amsterdam - Vancouver

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Vancouver het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Canada zijn in de meeste gevallen het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan zijn de prijzen voor deze bestemming meestal wat lager dan gemiddeld. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week deze vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Is je reisdatum flexibel en wil je weten op welke data vliegtickets van Amsterdam naar Vancouver het goedkoopst zijn? Zoek dan in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets de laagste prijs hebben. Als je nog nog niet meteen wil boeken kun je vervolgens met het Prijsalarm van Skyscanner de prijzen van de betreffende tickets in de gaten houden, dan word je direct op de hoogte gebracht als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Vancouver?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Vancouver worden aangeboden door de luchtvaartmaatschappijen KLM en Air Transat. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Vancouver zijn ook mogelijk en worden onder meer aangeboden door Air Canada, Lufthansa, Swiss en Air France.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Vancouver?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Vancouver duren een kleine 10 uur. Als je een indirecte vlucht van Amsterdam naar Vancouver neemt is de totale reistijd aanzienlijk langer en dien je te rekenen op 12 tot 16 uur inclusief overstaptijd.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Vancouver vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Wie vanaf Schiphol vliegt kan het beste met het openbaar vervoer naar de luchthaven gaan want daarmee bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Er zijn talloze treinen die al dan niet met een overstap naar Schiphol rijden. Daarnaast kun je kiezen uit diverse bussen die vanaf Amsterdam en andere steden in de omgeving naar luchthaven Schiphol gaan, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express).

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Informeer bij je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Vancouver

 

Vancouver telt drie vliegvelden, te weten Vancouver Coal Harbour, Vancouver Boundary Bay en Vancouver International Airport. Vanaf Amsterdam Airport Schiphol kun je echter alleen naar Vancouver International Airport vliegen, vliegen naar Vancouver Coal Harbour of Vancouver Boundary Bay Airport is dus niet mogelijk als je vanaf Schiphol vertrekt.

 

Van vliegveld Vancouver International Airport naar het centrum van Vancouver: Het centrum van Vancouver bevindt zich ca. 13 km ten noorden van Vancouver International Airport en is op verschillende manieren te bereiken. Het eenvoudigst is om vanaf Vancouver International Airport de metro (SkyTrain) te nemen, volg daarvoor de borden naar YVR-Airport Station en neem daar de Canada Line. Daarnaast rijden er ook bussen vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad, waaronder buslijn C92 en de nachtbus N10. Een taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van Vancouver doet er een klein half uurtje over en kost CAD$28.

 

Visum Vancouver

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Vancouver te vliegen, een geldig paspoort is voldoende. Daarnaast dien je minimaal 72 uur voor vertrek online een ETA-formulier in te vullen.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Vancouver

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Vancouver

 

Het klimaat in Vancouver is vrij mild, het is er dus nooit heel koud zoals dat bij de meeste andere steden in Canada het geval is. ’s Zomers ligt de gemiddelde dagtemperatuur in Vancouver rond de 22 C, ’s winters ligt de temperatuur overdag meestal rond het vriespunt. In Vancouver kan het gehele jaar door flink wat regen vallen, vergeet dus niet een paraplu in te pakken. De beste periode voor een bezoek aan Vancouver is de lente, zomer of herfst, wanneer de temperaturen het aangenaamst zijn.

 

Vervoer in Vancouver

 

Vancouver heeft na San Francisco het grootste trolleybusnetwerk van Noord-Amerika, je kunt dus het beste de trolleybus te nemen om alle bezienswaardigheden te bekijken. Voor grotere afstanden kun je bovendien gebruik maken van de metro (SkyTrain), en voor voetgangers en fietsers is er tevens de SeaBus veerboot. Als het mooi weer is in Vancouver loont het om een Mobi deelfiets te huren, deze zijn te vinden in fietsenrekken die verspreid liggen door de hele stad.

 

Zien en doen in Vancouver en omgeving

 

Zien is gaan: de 10 mooiste plekken voor een vakantie in Canada

5 mooiste roadtrips door Canada

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per november 2017

 

Vancouver: vliegvelden

Vancouver: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Vancouver

Vergelijk hier hotels in Vancouver

Autoverhuur in Vancouver

Vind hier huurauto’s in Vancouver

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.