Kaart

Rotterdam - Glasgow

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Glasgow

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 141

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 718 kilometer

2u 45min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

Glasgow Internationaal en Glasgow Prestwick

2 luchthavens

Woont u in Rotterdam of Den Haag of omgeving en gaat u op vakantie of stedenreis naar Dresden? Bekijk dan  op deze pagina wat de mogelijkheden zijn om vanaf Rotterdam - The Hague Airport naar Dresden Airport te vliegen, hoe u vanaf het vliegveld van Dresden naar uw eindbestemming kunt doorreizen en allerlei andere informatie die handig is om te weten als u vliegtickets Dresden gaat boeken.

Luchtvaartmaatschappijen

Helaas zijn er geen luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Dresden aanbieden, als u vanaf Rotterdam The Hague Airport wenst te vertrekken dient u onderweg dus altijd minimaal 1 keer over te stappen. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Rotterdam naar Dresden uitvoeren zijn onder meer Lufthansa, Eurowings en BMI Regional.

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken kunnen zowel met een geldig paspoort als een Europese Identiteitskaart van Rotterdam naar Dresden vliegen, een visum is dus niet nodig.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Rotterdam naar Dresden gaat vliegen kunt u het beste minimaal 1 uur voordat uw vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig zijn op de luchthaven, zodat u voldoende gelegenheid heeft voor de verplichte paspoort- en veiligheidscontroles. Zodra u bent aangekomen op Dresden Airport dient u de borden te volgen naar het treinstation, de bushaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u wenst verder te reizen naar uw eindbestemming.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Duitsland, een jetlag is dus niet aan de orde als u van Rotterdam naar Dresden gaat vliegen. Vluchten van Rotterdam naar Dresden duren 4 uur of (veel) langer, omdat u onderweg altijd minimaal 1 keer dient over te stappen. De totale reistijd is daarbij afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt. Geeft u de voorkeur aan rechtstreekse vluchten naar Dresden, dan kunt u beter vertrekken vanaf Amsterdam Airport Schiphol. Directe vluchten van Amsterdam naar Dresden duren ca. 1,5 uur en worden uitgevoerd door KLM.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaarstaat op Dresden Airport kunt u prima met het openbaar vervoer naar uw hotel in Dresden of andere eindbestemming in de regio reizen. De trein is in dat geval wellicht de beste optie, volg daarvoor de borden naar het treinstation welke zich in de kelder van het terminalgebouw bevindt. Daarnaast kunt u onder meer met buslijn 77 naar het centrum van Dresden gaan (onderweg overstappen op tram 7), en met buslijn 80 naar de wijken Klotzsche, Wilder Mann, Trachau en Cotta en het dorpje Boxdorf. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

Het klimaat van Dresden lijkt erg op dat van Nederland, al zijn de zomers meestal iets warmer (gemiddelde dagtemperatuur 23 C). Het prijsniveau van Dresden is eveneens vergelijkbaar met dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.