Kaart

SAS Airlines

Scandinavian Airlines, meestal afgekort als SAS, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Zweden, Noorwegen en Denemarken en werd opgericht in 1946. De Scandinavische luchtvaartmaatschappij heeft haar hoofdkantoor in Zweden en Copenhagen-Kastrup Airport als haar belangrijkste thuisbasis, naast  Stockholm-Arlanda Airport en Oslo Airport Gardermoen. SAS is de zeven na grootste luchtvaartmaatschappij van Europa en vervoerde in 2012 ruim 25,9 miljoen passagiers. De maatschappij is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance en vliegt naar ruim 90 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Azië.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 16 december 2016 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met SAS Scandinavian Airlines

SAS Check in Informatie

Bij SAS Airlines kun je op vier verschillende manieren inchecken: online, via je mobiele telefoon, bij een selfservice kiosk op de luchthaven en bij een incheckbalie. Online of via je mobiel inchecken is verreweg het snelst en kan al 22 uur tot 60 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Je instapkaart kun je tijdens het inchecken downloaden op je mobiele telefoon of printen en je tas of koffer kun je vervolgens uiterlijk 60 tot 30 minuten voor vertrek (afhankelijk van je bestemming en vliegklasse) afgeven bij het bagage afgiftepunt op het vliegveld. Check je liever in op de luchthaven, dan kan dat uiterlijk 90 tot 60 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken.

SAS bagage

Je mag bij SAS naast een handtasje of kleine laptoptas minimaal één stuk handbagage meenemen dat maximaal 8 kilo weegt, maar vaak ook meer, afhankelijk van je ticket type en je EuroBonus level. De maximale afmetingen voor handbagage zijn 55 x 40 x 23 cm. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken is afhankelijk van je vliegklasse. In de SAS Go Light klasse mag je geen ruimbagage gratis inchecken, in de SAS Go één tas of koffer van maximaal 23 kilo, in de SAS Plus twee stuks bagage van maximaal 23 kilo en in de SAS Business van/naar de Verenigde Staten en Azië maximaal twee stuks van 32 kilo. Daarnaast zijn er extra vrijstellingen voor EuroBonus leden, check daarom voor alle bagagerichtlijnen de website van SAS.

Stoelen

Wie in de SAS Light klasse vliegt kan geen stoel reserveren of selecteren tijdens het inchecken, zij krijgen automatisch een stoel toegewezen. In alle overige klassen kun je tegen extra kosten of gratis (afhankelijk van je vliegklasse) en stoel reserveren of uitkiezen als je incheckt.

Boekingskosten

SAS heeft een zeer transparant tarievenbeleid en rekent geen boekings- of transactiekosten.

Service aan boord

Als je met SAS vliegt zijn koffie en thee altijd gratis. Voor overige dranken en maaltijd dient betaald te worden, afhankelijk van je vliegklasse en bestemming. In het algemeen geldt dat je bij intercontinentale vluchten in alle vliegklassen gratis drankjes en maaltijden krijgt, maar bij Europese vluchten dien je als je in de SAS Go Light of SAS Go klasse vliegt te betalen voor je eten en drinken aan boord. Op intercontinentale vluchten kun je tijdens je reis in alle klassen gebruik maken van een persoonlijk televisiescherm waarop je onder meer films en televisieseries kunt bekijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt doen. Op de allernieuwste intercontinentale toestellen is bovendien wifi beschikbaar, waar gratis (EuroBonus Gold en Diamond leden en reizigers in de SAS Plus en SAS Business klasse) of tegen betaling gebruik van kan worden gemaakt.

Punctualiteit vluchten

Volgens FlightStats was SAS in 2014 de twee na punctueelste luchtvaartmaatschappij van Europa en had het een punctualiteitspercentage van 88,62%.

SAS

4,0/5
Gebaseerd op 2921 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.