Kaart

Amsterdam - Newcastle

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Newcastle

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 111

Directe luchtvaartmaatschappijen

5

Vluchten per week

30

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 522 kilometer

1u 10min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Newcastle

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Newcastle

 

Amsterdam - Newcastle

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Newcastle het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Engeland zijn in veel gevallen een stuk goedkoper als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven vaker onder de reguliere prijs. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je reisdata flexibel zijn en wilt weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Newcastle het goedkoopst zijn, zoek dan in de hele maand, want dan zie je in één oogopslag wanneer de betreffende tickets het laagst in prijs zijn. Je hoeft daarna overigens niet meteen te boeken. Als je er nog even over wilt nadenken kun je met het handige Prijsalarm van Skyscanner de tarieven van vliegtickets in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld word je automatisch op de hoogte gebracht als de prijs van het vliegticket waar je interesse in hebt stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Newcastle?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Newcastle worden uitsluitend aangeboden door KLM en KLM Cityhopper. Het is ook mogelijk om een indirecte vlucht van Amsterdam naar Newcastle te nemen, deze worden uitgevoerd door onder meer Air France, Flybe en British Airways.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Newcastle?

 

Als je een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Newcastle neemt ben je ca. 1 uur en 20 minuten onderweg. Kies je voor een indirecte vlucht van Amsterdam naar Newcastle dan neemt je totale reistijd tussen de 4 en 6 uur in beslag, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Newcastle vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol in het Engels heet, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Wie vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wil gaan kan het beste het openbaar vervoer nemen, om parkeerkosten en files te vermijden. Vanaf Amsterdam Centraal rijden er elk uur gemiddeld zo’n 6 treinen naar Schiphol, en ook vanaf andere treinstations in Amsterdam, zoals Amsterdam Zuid. Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Lelylaan, heb je een rechtstreekse verbinding met Schiphol. Bovendien zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een ritje met de trein van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Informeer bij je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Newcastle

 

De luchthaven van Newcastle, officieel Newcastle International Airport geheten, bevindt zich iets meer dan 9 kilometer ten noordwesten van het centrum van Newcastle upon Tyne. Je kunt vanaf het vliegveld van Newcastle op verschillende manieren naar het centrum van de stad reizen.

 

Van Newcastle International Airport naar het centrum van Newcastle: Als je met het openbaar vervoer van Newcastle International Airport naar het centrum van de stad wilt gaan reizen kun je het beste de metro nemen, want op het vliegveld van Newcastle bevindt zich een metrostation dat vanaf de aankomsthal binnendoor via een tunnel te voet te bereiken is. Hier neem je de Green Line, welke op talloze plaatsen in Newcastle en Sunderland stopt. Uiteraard kun je ook een taxi nemen naar je eindbestemming, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats. Ga je een auto huren op het vliegveld van Newcastle en wil je vervolgens met je huurauto naar het centrum van de stad rijden, dan dien je zodra je het luchthaventerrein verlaat de A696 op te rijden, welke na 10 minuten overgaat in de A167. Ga vervolgens bij de rotonde rechtsaf, waarna je op de B1318 komt. Ga even later bij de volgende rotonde weer rechtsaf en rijd dan naar het centrum. Zonder files en opstoppingen duurt een auto- of taxirit van het vliegveld van Newcastle naar het centrum een kwartiertje.

 

Visum Newcastle

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Newcastle te vliegen, want Engeland behoort vooralsnog tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Newcastle

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Newcastle

 

Het klimaat van Newcastle vertoont grote overeenkomsten met dat van Nederland, al valt er meestal wel wat meer regen. In de zomer kun je rekenen op een gemiddelde dagtemperatuur zo’n 20 C, en in de winter ligt de temperatuur overdag meestal rond de 8 C. De beste periode voor een stedentrip naar Newcastle is de lente, zomer of herfst, wanneer de temperatuur overdag het aangenaamst is.

 

Vervoer in Newcastle

 

Newcastle beschikt over een klein metronetwerk, genaamd de Tyne & Wear Metro, en bestaat uit twee lijnen: de Green Line en de Yellow Line. Het centrum van de stad kun je uitstekend te voet verkennen, en als je een uitstapje in de regio wilt maken kun je gebruik maken van de trein en diverse bussen. In Newcastle en omgeving bevinden zich zeer veel vrij liggende fietspaden, dus als het niet regent is het ook zeer de moeite waard om een fiets te huren.

 

Zien en doen in Newcastle en omgeving

 

Inspiratie: 9 ‘nieuwe’ reisbestemmingen in 2015

De 12 mooiste dorpjes in het Verenigd Koninkrijk

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per november 2017

 

Newcastle: vliegvelden

Newcastle: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Newcastle

Vergelijk hier hotels in Newcastle

Autoverhuur in Newcastle

Vind hier huurauto’s in Newcastle

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.