Kaart

Tui fly

TUI fly is een Nederlandse lijndienst- en chartermaatschappij die tot 2015 beter bekend stond als Arkefly. De luchtvaartmaatschappij, die officieel TUI fly Netherlands heet, voert met name budgetvluchten uit naar vakantiebestemmingen rond de Middellandse Zee, de Verenigde Staten, Mexico en het Caribisch gebied en behoort tot de TUI Group, waartoe ook Corsair International (Frankrijk), TUI fly (België), Thomson Airways (Verenigd Koninkrijk), TUIfly (Duitsland) en TUIfly Nordic (Zweden) behoren. TUI fly mocht in 2015 en 2016 de Schiphol Sustainability award in ontvangst nemen vanwege haar activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2018 en is onderhevig aan verandering.

Informatie TUI fly vluchten

Check in Tui Fly

Bij TUI fly kun je online of op de luchthaven inchecken. Als je ervoor kiest om online in te checken dan kan dat vanaf 30 dagen tot 5 uur voor vertrek, waarna je je instapkaart zelf kunt uitprinten of laden naar je mobiele telefoon. Vervolgens ga je naar de luchthaven waar je je eventuele ruimbagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van TUI fly. Check je liever op de luchthaven in, dan kan dat bij vluchten vertrekkend vanuit Nederland vanaf 4:00 ’s ochtends op de dag dat je vlucht vertrekt. Hierbij geldt één uitzondering, want voor vluchten naar Paramaribo kun je uitsluitend vanaf 4 uur tot 1 uur voor vertrek inchecken. In de vertrekhal staan ook diverse Self Service Check-in zuilen van TUI fly, waar je zelf kunt inchecken.

Bagage Tui Fly

Bagage TUI Fly

 

De maximale afmeting van handbagage is bij TUI fly 25 cm x 40 cm x 55 cm, en een stuk handbagage mag maximaal 10 kilo wegen. Hoeveel je voor je ruimbagage betaalt hangt af van het totale gewicht van je ruimbagage, naar welke bestemming je vliegt en in welke vliegklasse je vliegt. Doorgaans geldt dat je in de Economy Class en Economy Comfort Class altijd voor je ruimbagage dient te betalen, ongeacht je bestemming. Tot 24 uur voor vertrek kun je via de website van TUI fly opgeven hoeveel bagage je meeneemt, geef je het binnen 24 uur vertrek op of als je pas op de luchthaven bent dan dien je het overbagagetarief te betalen. De kosten voor overbagage zijn altijd veel hoger dus zorg dat je op tijd je ruimbagage online opgeeft. Wil je weten hoeveel het kost om jouw ruimbagage in te checken, raadpleeg dan de website van TUI fly.

Stoelen reserveren TUI fly en service aan boord

Het is mogelijk om bij TUI fly bij het boeken van je vlucht tegen betaling een stoel te reserveren, zoals bijvoorbeeld een stoel bij het raam of naast het gangpad, een stoel met extra beenruimte of een stoel bij de nooduitgang. TUI fly heeft drie verschillende vliegklassen, die door de maatschappij ook vaak serviceconcepten worden genoemd: Economy, Comfort en Deluxe. Het serviceconcept (dus de maaltijden en drankjes die je aan boord gratis krijgt) bij Economy en Comfort is gelijk, alleen heb je in de Comfort klasse meer beenruimte. Boek je een Deluxe stoel, dan heb je niet alleen meer beenruimte, maar ook een uitgebreider serviceconcept (N.B.: Op vluchten van en naar Paramaribo kan je alleen Economy en Comfort boeken). In de Economy Class bedraagt de beenruimte 74 cm, in de Comfort Class 81 cm, en in de Deluxe Class 94 cm of 106 cm (afhankelijk van het type toestel). Stoelen reserveren kan bij TUI fly vanaf 30 dagen tot 48 uur voor vertrek. Doe je dat niet, dan krijg je bij het inchecken automatisch een stoel toegewezen. Reis je met meerdere mensen dan loop je wel het risico dat je niet naast je reisgenoten komt te zitten. Ben je niet tevreden met de stoel die aan je toegewezen is, dan kun je alsnog tegen betaling een andere stoel uitkiezen uit de nog overgebleven niet-gereserveerde stoelen. Baby's en peuters tot 2 jaar reizen op schoot bij een passagier van 18 jaar en ouder.

 

Welke service je aan boord van je TUI fly vlucht krijgt is afhankelijk van naar welke bestemming je vliegt en met welk type toestel. Als je met een Boeing 787 of Boeing 767 naar een Europese- of Middellandse Zee bestemming vliegt wordt een standaard entertainment programma aangeboden, welke bestaat uit een selectie van televisieseries en muziek. Bij de meeste vluchten van/naar verre bestemmingen kun je via het Persoonlijk Entertainment programma of je eigen tablet of laptop (via TUI Cloud) de laatste films en series bekijken, dit is geheel gratis. Bij vluchten naar Europese- en Middellandse Zee bestemmingen en vluchten van/naar Gambia, Senegal, Dubai en Kaapverdië dient voor alle maaltijden betaald te worden, bij de verre bestemmingen zijn alle maaltijden gratis (voor drankjes en snacks dient betaald te worden). Alleen bij vluchten van/naar Paramaribo zijn alle maaltijden, snacks en dranken gratis. Op verre vluchten worden speciale kindermaaltijden aan boord geserveerd voor kinderen van 2 tot en met 11 jaar.

Reserveringskosten en TUI fly vliegtickets wijzigen / annuleren

De hoogte van de boekingskosten hangt bij TUI fly af van wat voor reis je boekt. Bij pakketreizen met vervoer betaal je per vlucht € 25,- en bij reizen op basis van eigen vervoer, bus en trein en bij losse TUI vliegtickets betaal je € 15,- boekingskosten. Het maakt daarbij niet uit of je online boekt of via TUI winkels, TUI mobiele reisadviseurs of het Customer Services Center.

 

Mocht je na het boeken van je TUI fly vakantie of vliegtickets iets in je reservering willen wijzigen dan dien je het Customer Services Center te bellen. Afhankelijk van de aard van de wijziging kunnen er kosten in rekening worden gebracht. Het annuleren van TUI fly vliegtickets of pakketreizen is ook uitsluitend telefonisch mogelijk via het Customer Services Center. Bij het annuleren van pakketreizen kunnen er annuleringskosten in rekening worden gebracht. Losse TUI fly vliegtickets zijn niet restitueerbaar.

Populairste TUI fly bestemmingen

De populairste bestemmingen vanaf Amsterdam Airport Schiphol zijn:

Spanje

Portugal

Griekenland

Turkije

Curaçao

Cuba

Verenigde Staten (Florida)

Suriname

Egypte

Kaapverdië

Punctualiteit TUI fly vluchten

De punctualiteit van TUI Fly is zeer goed, de maatschappij scoorde volgens het statistisch bureau OAG van oktober 2016 tot september 2017 een punctualiteitspercentage van maar liefst 90,4%.

TUIfly

4,5/5
Gebaseerd op 1418 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.