Kaart

Amsterdam - Hamburg

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Hamburg

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 60

Directe luchtvaartmaatschappijen

5

Vluchten per week

42

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 405 kilometer

1u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Hamburg Internationaal en Hamburg Lubeck

2 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Hamburg

 

Amsterdam - Hamburg

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Hamburg het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Duitsland zijn meestal het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming het vaakst onder de reguliere prijs. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week deze vliegtickets het laagst in prijs zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Ben je niet aan vaste reisdata gebonden en wil je weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Hamburg het goedkoopst zijn? Zoek dan in de hele maand, want dan zie je in één oogopslag wanneer deze tickets de laagste prijs hebben. Als je er nog even over wilt nadenken voordat je boekt kun je vervolgens met het Prijsalarm van Skyscanner de tarieven van het ticket waar je interesse in hebt in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld word je meteen op de hoogte gebracht als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Hamburg?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Hamburg worden aangeboden door KLM, Germanwings en Eurowings. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Hamburg worden uitgevoerd door onder meer Lufthansa, SAS, Air France en AirBaltic.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Hamburg?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Hamburg duren ongeveer 1 uur en 5 minuten. Een indirecte vlucht van Amsterdam naar Hamburg neemt tussen de 3 en 6 uur in beslag. De totale reisduur is bij indirecte vluchten van Amsterdam naar Hamburg afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten vanuit Amsterdam naar Hamburg vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol officieel heet, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam en is het best met het openbaar vervoer te bereiken, want daarmee bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Er zijn allerlei verschillende treinen die al dan niet met een overstap naar Schiphol rijden. Daarnaast zijn er talloze bussen die je vanaf Amsterdam en andere steden in de omgeving naar luchthaven Schiphol kunnen brengen, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 tot 20 minuten en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Informeer bij je luchtvaartmaatschappij hoe lang je voor het vertrek op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Hamburg

 

Hamburg heeft twee vliegvelden, te weten Hamburg (International) Airport en Hamburg Lubeck Airport. Vanaf Amsterdam kun je echter alleen naar Hamburg Airport vliegen, vluchten naar Hamburg Lubeck Airport zijn dus niet mogelijk als je vanaf Schiphol vertrekt.

 

Van Hamburg Airport naar het centrum van Hamburg: Het centrum van Hamburg bevindt zich ca. 8 km ten zuiden van Hamburg Airport. Vanaf het vliegveld van Hamburg kun je het beste de lokale trein (S-Bahn) nemen, want trein S1 stopt op het vliegveld en brengt je in ca. 25 minuten naar het centrum van de stad. Daarnaast stoppen er diverse bussen op Hamburg Airport en rijden er vanaf de luchthaven ook regionale bussen naar onder meer Kiel en Neumünster. Als je na aankomst op Hamburg Airport een auto gaat huren en hiermee naar het centrum van Hamburg gaat rijden dien je vanaf de Flughafenstraße de Alsterkrugchaussee (B-433) richting Berlin / A24 / Lübeck op te rijden. Rijd vervolgens bij de eerstvolgende kruising de Zeppelinstraße in, welke na enkele minuten overgaat in de Sengelmannstraße. Ga dan bij de T-splitsing rechtsaf en daarna meteen weer links en blijf deze weg even volgen tot je bij het Stadtpark bent. Sla hier linksaf en ga vervolgens met de bocht mee naar rechts, om het Stadtpark heen. Blijf deze weg volgen, je komt dan vanzelf in het centrum van Hamburg terecht. Zonder files en opstoppingen duurt de autorit vanaf de luchthaven van Hamburg naar het centrum van de stad een klein half uurtje.

 

Visum Hamburg

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Hamburg te vliegen, want Duitsland behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je in het vliegtuig stapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Hamburg

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Hamburg

 

Het klimaat van Hamburg lijkt enigszins op dat van Nederland, al zijn de zomers en winters vaak enkele graden koeler. De meeste regen valt er in de maanden december, januari en februari en soms kan het er ook sneeuwen en vriezen. De beste periode voor een stedentrip naar Hamburg is de lente, zomer of herfst, wanneer de temperaturen het aangenaamst zijn. Het toeristisch seizoen van Hamburg loopt van juni tot september.

 

Vervoer in Hamburg

 

Alle bezienswaardigheden in Hamburg zijn zeer goed lopend, met de bus of metro (U-Bahn) te bereiken. Als je de omgeving van Hamburg wilt gaan verkennen kun je het beste de trein nemen of een auto huren.

 

Zien en doen in Hamburg en omgeving

 

10 mooie steden in Duitsland

Weekendje weg in de herfstvakantie met vrienden? Tips!

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per november 2017

 

Hamburg: vliegvelden

Hamburg: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Hamburg

Vergelijk hier hotels in Hamburg

Autoverhuur in Hamburg

Vind hier huurauto’s in Hamburg

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.