Kaart

Amsterdam Kopenhagen

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Kopenhagen

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 81

Directe luchtvaartmaatschappijen

16

Vluchten per week

91

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 632 kilometer

1u 15min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Kopenhagen

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Kopenhagen

 

Amsterdam - Kopenhagen

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Kopenhagen het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Denemarken zijn in de meeste gevallen het goedkoopst als je ze ruim voor vertrek boekt, want dan kun je het vaakst profiteren van lagere tarieven. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar bepaalde populaire bestemmingen het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je reisplannen flexibel zijn en je wilt weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Kopenhagen het goedkoopst zijn, zoek dan altijd ook even in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de betreffende tickets in die maand het goedkoopst zijn. Wil je nog even nadenken over de aankoop van je vliegtickets, maak dan gebruik van het handige Prijsalarm van Skyscanner, waarmee je de prijzen van vliegtickets in de gaten kunt houden. Het werkt als volgt: je stelt voor het vliegticket waar je interesse in hebt een prijsalarm in. Vervolgens ontvang je op het moment dat de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt direct een melding.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Kopenhagen?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Kopenhagen worden aangeboden door KLM en SAS. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Kopenhagen zijn ook mogelijk en worden uitgevoerd door onder meer Air France, Easyjet, Czech Airlines, Lufthansa en Swiss.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Kopenhagen?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Kopenhagen duren ca. 1 uur en 20 minuten. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Kopenhagen nemen afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt in totaal tussen de 3 en 6 uur in beslag,

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Kopenhagen vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je vanuit het centrum van Amsterdam met het openbaar vervoer naar Schiphol wil gaan reizen kun je het beste de trein nemen. Vanaf talloze treinstations in Amsterdam, waaronder Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid, Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Lelylaan, rijden er de hele dag door meerdere malen per uur rechtstreekse treinen naar Schiphol. Daarnaast rijden er talloze bussen vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een rit met de trein van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Raadpleeg de informatie van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Kopenhagen

 

Kopenhagen telt twee luchthavens, te weten Copenhagen Airport Kastrup en Copenhagen Airport Roskilde. Vanaf Amsterdam kun je echter alleen naar Copenhagen Airport Kastrup vliegen, want Copenhagen Airport Roskilde wordt uitsluitend gebruikt voor binnenlandse vluchten.

 

Van Copenhagen Airport Castrup naar het centrum van Kopenhagen: Als je vanaf vliegveld Kopenhagen Kastrup met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad wilt gaan reizen kun je het beste de trein nemen. Loop daarvoor naar het treinstation onder Terminal 3, waar de gehele dag door metro’s en treinen stoppen die naar het centrum van Kopenhagen rijden. Daarnaast kun je op dit station treinen nemen naar de Zweedse steden Stockholm en Göteborg. Als je op het vliegveld van Kopenhagen een auto gaat huren en met je huurauto rechtstreeks naar het centrum van Kopenhagen gaat rijden dien je als je het luchthaventerrein afrijdt de E20 op te gaan en de borden richting København S / København te volgen. Vervolgens neem je na ca. 10 minuten afslag 20 richting København C / O2. Je blijft daarna de O2 volgen en komt vanzelf in het centrum van de stad terecht. Zonder files en verkeersopstoppingen duurt de autorit van Kopenhagen Airport naar het centrum van Kopenhagen ongeveer 20 minuten.

 

Visum Kopenhagen

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Kopenhagen te vliegen. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Kopenhagen

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Kopenhagen

 

In Kopenhagen is het doorgaans iets kouder dan in Nederland. ‘s Zomers bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur zo’n 20 C en ’s winters liggen de temperaturen meestal rondom het vriespunt. De beste periode voor een stedenreis naar Kopenhagen is de lente, zomer of herfst, wanneer de temperaturen het aangenaams zijn.

 

Vervoer in Kopenhagen

 

De meeste bezienswaardigheden in het centrum van Kopenhagen zijn prima te voet te bereiken. Voor grotere afstanden kun je gebruik maken van bussen, de metro en trein. Kopenhagen is een zeer fietsvriendelijke stad, dus als het mooi weer is moet je zeker een fiets gaan huren.

 

Zien en doen in Kopenhagen en omgeving

 

Wat te doen in Kopenhagen: 15 dingen die je echt gedaan moet hebben

Cool Kopenhagen: 7 x zien en doen

Perfect duo: Malmö en Kopenhagen

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per januari 2018

 

Kopenhagen: vliegvelden

Kopenhagen: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Kopenhagen

Vergelijk hier hotels in Kopenhagen

Autoverhuur in Kopenhagen

Vind hier huurauto’s in Kopenhagen

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.