Kaart

Amsterdam - Kraków

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Kraków

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 94

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

22

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1074 kilometer

1u 50min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Kraków

1 luchthaven

Bent u op zoek naar vliegtickets Kraków? Lees dan op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Kraków kunt vliegen, over welke reisdocumenten u dient te beschikken, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Kraków naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie die nuttig is om te weten als u een vliegreis naar Kraków gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Wie van Amsterdam rechtstreeks naar Kraków wil vliegen is aangewezen op KLM Cityhopper, de enige luchtvaartmaatschappij die twee maal per dag op deze route vliegt. Vindt u het geen probleem om wat langer onderweg te zijn en onderweg over te stappen dan kunt u tevens kiezen uit diverse indirecte vluchten, uitgevoerd door luchtvaartmaatschappijen als LOT Polish Airlines, Lufthansa, Swiss Airlines en British Airways.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken kunnen zowel met een geldig paspoort als een Europees Identiteitsbewijs van Amsterdam naar Kraków reizen, een visum is dus niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Amsterdam naar Kraków gaat vliegen wordt geadviseerd minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, zodat u voldoende tijd heeft voor de paspoort- en veiligheidscontroles, die met name tijdens het hoogseizoen soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen. Zodra u bent aangekomen op John Paul II International Airport Kraków–Balice, zoals het vliegveld van Kraków formeel heet, dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de het treinstation, de bushaltes, de taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming wenst te vervolgen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Polen, een jetlag is dus uitgesloten als u van Amsterdam naar Kraków gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Kraków duren een kleine 2 uur, indirecte vluchten kunnen daarentegen wel 4 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaarstaat op John Paul II International Airport Kraków–Balice dan kunt u het beste met de trein naar uw hotel in Kraków of andere eindbestemming in de regio reizen. Op het vliegveld van Kraków stopt namelijk de Balice Express, die u binnen 20 minuten naar Wieliczka Kraków Główny (het centraal station van Kraków) brengt. Daarnaast kunt u ook kiezen uit diverse bussen die vanaf het vliegveld naar de binnenstad rijden, waaronder lijn 208, lijn 292 en lijn 902 (nachtbus). Uiteraard kunt u ook een taxi naar nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Het klimaat van Kraków lijkt op dat van Nederland, al is het er in de winter meestal wel enkele graden kouder. Het prijsniveau van Kraków is wat lager dan dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.