Kaart

Amsterdam - Montpellier

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Montpellier

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 106

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

6

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 973 kilometer

1u 50min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Montpellier

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Montpellier

 

Amsterdam - Montpellier

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Montpellier het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Frankrijk zijn in de meeste gevallen het voordeligst als je ze geruime tijd van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming doorgaans onder de reguliere prijs. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een specifieke bestemming het goedkoopst is en in welke week de betreffende vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Zijn je reisdata flexibel en wil je weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Montpellier het goedkoopst zijn? Zoek dan eens in de hele maand, want dan zul je ontdekken dat je direct kunt zien wanneer de tickets waar je interesse in hebt de laagste prijs hebben. Als je er vervolgens nog even over moet nadenken kun je met het Prijsalarm van Skyscanner de tarieven in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je meteen een melding als de prijs van het vliegticket stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Montpellier?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Montpellier worden uitsluitend aangeboden door KLM Cityhopper. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Montpellier zijn mogelijk met onder meer Air France en Easyjet.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Montpellier?

 

Als je een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Montpellier neemt ben je ongeveer 1 uur en 55 minuten onderweg. Bij indirecte vluchten van Amsterdam naar Montpellier is de vliegduur tussen de 3 en 6 uur. De totale reisduur is hierbij afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Montpellier vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol officieel heet, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Wie van Amsterdam naar Schiphol wil reizen kan het beste gebruik maken van het openbaar vervoer, want dan bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Er rijden gemiddeld zo’n 6 treinen per uur van Amsterdam naar Schiphol. Daarnaast zijn er talloze bussen die je vanaf Amsterdam en andere steden in de omgeving naar luchthaven Schiphol kunnen brengen, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Montpellier

 

Montpellier heeft 1 vliegveld, te weten Montpellier–Méditerranée Airport, ook wel Aéroport de Montpellier–Méditerranée of Fréjorgues Airport genoemd. Het vliegveld van Montpellier ligt 7 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Montpellier en wordt vooral gebruikt door toeristen die naar Zuid-Frankrijk en de Côte d'Azur op vakantie gaan.

 

Van Montpellier–Méditerranée Airport naar het centrum van Montpellier: Op het vliegveld van Montpellier stopt bus 120 (de "Airport Shuttle"), die tussen het vliegveld en tramstation Place de l’Europe heen en weer rijdt. Vanaf daar heb je aansluiting op andere vormen van openbaar vervoer. Uiteraard kun je ook een taxi nemen naar je eindbestemming, een taxiritje duurt meestal niet langer dan een kleine twintig minuten en kost ca. €39. Als je na aankomst op het vliegveld van Montpellier een auto gaat huren en met je huurauto naar het centrum van de stad wil gaan rijden dien je vanaf het luchthaventerrein via de D172 naar de D66 te rijden. Vervolgens blijf je deze weg volgen, je komt dan vanzelf in het centrum van de stad.

 

Visum Montpellier

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Montpellier te vliegen, want Frankrijk behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je aan boord gaat van je vliegtuig.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Montpellier

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Montpellier

 

Montpellier heeft een Mediterraan klimaat met warme zomers, waarbij de gemiddelde dagtemperatuur ca. 28 C is, en milde winters, waarbij het overdag niet kouder wordt dan ca. 11 C. De meeste neerslag valt tussen oktober en januari. Als je vooral voor de zon naar Montpellier komt kun je het beste in de lente, zomer of herfst naar Montpellier vliegen. De drukste maand is augustus, wanneer de Fransen zelf ook vakantie hebben.

 

Vervoer in Montpellier

 

Alle bezienswaardigheden in Montpellier zijn zeer goed lopend of met de tram te bereiken, want deze stad heeft een uitgebreid tramnetwerk met 4 verschillende tramlijnen. Daarnaast rijden er ook bussen in Montpellier en kun je bij zonnig weer deelfietsen van Vélomagg huren, die verspreid over de hele stad in fietsenrekken voor je klaarstaan.

 

Zien en doen in Montpellier en omgeving

 

En route: de 5 beste roadtrips door Zuid-Frankrijk

Brocante markten en de mooiste kastelen in Frankrijk

Luxe campings in Frankrijk: een vakantie met sterren

Roadtrips en wijn: 6x bijzondere routes

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per november 2017

 

Montpellier: vliegvelden

Montpellier: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Montpellier

Vergelijk hier hotels in Montpellier

Autoverhuur in Montpellier

Vind hier huurauto’s in Montpellier

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.