Kaart

Amsterdam - Thessaloniki

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Thessaloniki

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

5

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1906 kilometer

2u 50min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

transavia

Thessaloniki

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Thessaloníki

 

Amsterdam - Thessaloníki

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Thessaloníki het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Griekenland zijn vaak het goedkoopst als je ze geruime tijd van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming meestal onder de reguliere prijs. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je nog niet weet op welke data je wilt gaan vliegen en wilt weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Thessaloníki het goedkoopst zijn, zoek dan in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets waar je interesse in hebt de laagste prijs hebben. Je hoeft niet meteen te beslissen, want met het Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen van de vliegtickets die je gevonden hebt in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je direct een melding als het tarief van het betreffende vliegticket stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Thessaloníki?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Thessaloníki worden uitsluitend aangeboden door Transavia. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Thessaloníki zijn ook mogelijk en worden onder meer uitgevoerd door Aegean Airlines, AirSerbia, KLM en Turkish Airlines.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Thessaloníki?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Thessaloníki duren gemiddeld 2 uur en 55 minuten. Neem je een indirecte vlucht van Amsterdam naar Thessaloníki dan neemt je totale reistijd tussen de 4 en 8 uur in beslag, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Thessaloníki vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Voor wie vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wil gaan reizen is het openbaar vervoer de beste optie, want dan vermijd je parkeerkosten en files. Elk uur rijden er gemiddeld zo’n 6 treinen van Amsterdam Centraal naar Schiphol, en ook vanaf station Amsterdam Zuid en Amsterdam Bijlmer rijden er rechtstreekse treinen naar Schiphol. Daarnaast zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een ritje met de trein van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Thessaloníki

 

De luchthaven van Thessaloníki, ook vaak Thessaloníki International Airport "Macedonia", Mikra Airport of Macedonia International Airport genoemd, is het een na grootste vliegveld van Griekenland en ligt 15 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Thessaloníki. Je kunt vanaf het vliegveld van Thessaloníki op verschillende manieren naar het centrum van de stad reizen.

 

Van Thessaloníki International Airport naar het centrum van Thessaloníki: Als je met het openbaar vervoer van Thessaloníki International Airport naar het centrum van de stad wilt gaan reizen ben je aangewezen op de bus, er rijden namelijk geen metro of treinen tussen het vliegveld van Thessaloníki en het centrum. Op de luchthaven van Thessaloníki stopt bus 78 / 78A / 78N, die onder meer naar het centrum van Thessaloníki, het treinstation (Neos Sidirodromikos Stathmos) en het Macedonia Intercity Bus Station rijdt. Heb je veel bagage of reis je met het hele gezin dan kun je uiteraard ook een taxi nemen, loop daarvoor naar de officiële taxistandplaats nabij de aankomsthal. Ga je op het vliegveld van Thessaloníki een auto huren en wil je vervolgens met je huurauto naar het centrum van de stad rijden, dan kun je het beste vanaf het luchthaventerrein de borden naar de A25 richting Thessaloníki volgen en dan na ongeveer 10 minuten afslag 12 naar de Ring Road te nemen. Volg vervolgens de borden richting Center, dan kom je vanzelf in de historische binnenstad van Thessaloníki terecht. Zonder files en opstoppingen duurt een taxi- of autorit van de luchthaven naar het centrum van de stad een klein half uurtje.

 

Visum Thessaloníki

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Thessaloníki te vliegen, want Griekenland behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Thessaloníki

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Thessaloníki

 

Thessaloníki heeft een subtropisch klimaat, wat betekent dat je er kunt profiteren van warme zomers met een gemiddelde dagtemperatuur die vaak hoger dan 30 C is, en milde winters waarbij de gemiddelde dagtemperatuur ca. 10 C bedraagt. De beste periode voor een stedentrip naar Thessaloníki is de lente of herfst, want dan is de temperatuur overdag het aangenaamst.

 

Vervoer in Thessaloníki

 

Veel bezienswaardigheden in Thessaloníki kun je te voet bereiken, maar voor langere afstanden kun je ook een bus of taxi nemen.

 

Zien en doen in Thessaloníki en omgeving

 

Stedentrip Thessaloníki: 10x doen

Vakantie naar Griekenland? Juist nu.

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per december 2017

 

Thessaloníki: vliegvelden

Thessaloníki: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Thessaloníki

Vergelijk hier hotels in Thessaloníki

Autoverhuur in Thessaloníki

Vind hier huurauto’s in Thessaloníki

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.