Kaart

Amsterdam - Salt Lake City

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Salt Lake City

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 523

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

5

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 8016 kilometer

10u 37min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Delta

Salt Lake City

1 luchthaven

Indien u voor een stedenreis of vakantie van Amsterdam naar Salt Lake City gaat zult u vliegen naar Salt Lake City International Airport, dat iets meer dan 6 kilometer ten westen van het centrum van de stad ligt, in de staat Utah. Lees hier met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Salt Lake City kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u naar het centrum van Salt Lake City kunt reizen en andere praktische informatie die handig is om te weten als u van plan bent vliegtickets Salt Lake City te boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport kunt u met twee luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks naar Salt Lake City International Airport vliegen, te weten KLM en Delta Airlines. Daarnaast zijn er talloze luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Salt Lake City uitvoeren, waaronder Air Canada, American Airlines, Condor en United Airlines.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Daarnaast zijn zij verplicht om minimaal 72 uur voor vertrek een online ESTA formulier in te vullen.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Amsterdam naar Salt Lake City gaat vliegen wordt aangeraden minimaal 3 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles enige tijd in beslag kunnen nemen, met name als u met een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij vliegt. Zodra u bent geland op Salt Lake City International Airport dient u, zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald, de borden naar de bushaltes, tramhaltes, balies van autoverhuurbedrijven of de taxistandplaats volgen, afhankelijk van hoe u vanaf Salt Lake City Airport door wilt doorreizen naar uw eindbestemming.

 

Reistijd en tijdsverschil

In de Amerikaanse staat Utah is het 8 uur vroeger dan in Nederland, dus als u van Amsterdam naar Salt Lake City gaat vliegen zult u beslist last krijgen van een jetlag. Indien u een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Salt Lake City neemt bent u een kleine 11 uur onderweg. Neemt u een indirecte vlucht dan kan de reistijd oplopen tot wel 15 uur of meer, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop gaat maken en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen huurauto heeft gereserveerd op Salt Lake City International Airport kunt u het beste met de tram (TRAX light rail) naar uw hotel in Salt Lake City te reizen. Op het vliegveld van Salt Lake City stopt in Terminal 1 namelijk de Green Line, welke via North Temple Bridge en Temple Square Station naar City Center Station rijdt. Onderweg kunt u ook overstappen op de Blue Line, Red Line en Frontrunner. Daarnaast zijn er diverse bussen die vanaf het vliegveld naar Salt Lake City en omgeving rijden, waaronder Route 551 (rijdt naar het westelijke gedeelte van de stad), Route 453 (rijdt naar Tooele) en Route 545 (rijdt naar Grantsville). Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Salt Lake City heeft continentaal klimaat met warme droge zomers (gemiddelde dagtemperatuur tussen de 25 en 30 C) en koude winters (gemiddelde dagtemperatuur - 5 C). De prijzen in Salt Lake City zijn vergelijkbaar met die van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.