Kaart

PIA (Pakistan International Airlines)

Pakistan International Airlines, meestal simpelweg afgekort als PIA, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Pakistan en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op Jinnah International Airport in Karachi. De luchtvaartmaatschappij voert wekelijks meer dan 100 vluchten uit naar 22 binnenlandse en 28 internationale bestemmingen in Azië, Europa, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Pakistan International Airlines heeft vier dochterondernemingen, waaronder het Roosevelt Hotel in New York en Hotel The Scribe in Parijs.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met PIA (Pakistan International Airlines)

Pakistan International Airlines check in

Online inchecken is bij Pakistan International Airlines momenteel alleen mogelijk op binnenlandse vluchten tussen Karachi, Lahore en Islamabad. Op alle overige binnenlandse en internationale vluchten kun je alleen op de luchthaven inchecken bij de incheckbalies van Pakistan International Airlines. Voor vluchten waarbij online inchecken mogelijk is geldt dat je dit vanaf 24 uur tot uiterlijk 6 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken kunt doen. Zodra je online ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten. Daarna ga je naar de luchthaven en geef je je eventuele bagage uiterlijk 90 minuten voor vertrek af bij een incheckbalie van Pakistan International Airlines. Check je op de luchthaven in, dan geldt eveneens dat je uiterlijk 90 minuten voor vertrek van je vliegtuig aanwezig moet zijn. Reizigers die geen ruimbagage hoeven in te checken kunnen naar de ‘No Wait’ balies gaan, waar je versneld kunt inchecken.

PIA bagage

Voor handbagage geldt bij PIA dat je op binnenlandse en internationale vluchten in de Economy Class maximaal 1 stuk handbagage mag meenemen in de cabine, mits deze niet groter is dan 55 x 38 x 22 cm inclusief zijvakken, handvaten en wieltjes en niet meer dan 7 kilo weegt. Op binnenlandse en internationale vluchten in de Business Class maximaal 1 stuk handbagage mag meenemen in de cabine, zolang deze niet groter is dan 55 x 38 x 22 cm inclusief zijvakken, handvaten en wieltjes en niet meer dan 7 kilo weegt. Daarnaast mag je in de Business Class één extra kleinere tas meenemen die niet meer weegt dan 5 kilo. De bagagevrijstellingen voor ruimbagage zijn bij Pakistan International Airlines afhankelijk van je vliegklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming. Voor vluchten van / naar Canada geldt het stuksconcept, wat inhoudt dat je in de Economy Class maximaal 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk gratis mag inchecken, en in de Business Class maximaal 2 stuks van maximaal 28 kilo elk. Voor vluchten van/naar alle andere bestemmingen geldt het gewichtsconcept, maar hoeveel je gratis mag inchecken hangt wel af van je luchthaven van vertrek of bestemming. Voor vluchten van / naar het Verenigd Koninkrijk is dit bijvoorbeeld 35 kilo in de Economy Class en 45 kilo in de Business Class, waarbij vermeld moet worden dat elk stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen. Voor andere bestemmingen gelden weer andere bagagevrijstellingen. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage je op jouw vlucht gratis mag inchecken, raadpleeg dan de website van Pakistan International Airlines voor meer informatie.

Stoelreservering PIA

Als je gaat vliegen met PIA kun je tijdens het boekingsproces een stoel reserveren. Heb je geen stoel gereserveerd of is dit (tijdelijk) niet mogelijk, dan kun je voor vluchten waarbij online inchecken mogelijk is een stoel kiezen tijdens het inchecken. Bij vluchten waarbij je op de luchthaven moet inchecken dien je als je een specifieke stoel wenst dit aan de medewerker van de incheckbalie te vragen. In de Economy Class hebben de stoelen op internationale vluchten een beenruimte van ca. 81 cm. In de Business Class heb je bij Pakistan Internationale Airlines op internationale vluchten iets meer beenruimte, te weten 124 cm, genoeg dus om je benen flink te strekken!

Boekingskosten PIA

Pakistan International Airlines brengt geen boekingskosten in rekening. Bij betaling met een creditcard betaalt hoef je ook geen extra kosten te betalen.

Service aan boord PIA

Op alle vluchten van Pakistan International Airlines worden gratis maaltijden, snacks en dranken geserveerd. Wil je vanwege een dieet of religieuze redenen een speciale maaltijd, dan kun je die opgeven in je reservering. Bij Pakistan International Airlines kun je kiezen uit zowel Pakistaanse als Westerse maaltijden, zoals bijvoorbeeld een lamscurry of Italiaanse fettuccini pasta. Bij elke maaltijd wordt een dessert geserveerd, zoals een heerlijke gulab jamun of panacotta met aardbeiensaus. En mocht je tussendoor honger krijgen, dan kun je genieten van allerlei soorten snacks en sandwiches. Daarnaast heb je op alle internationale vluchten (Boeing 777 en Airbus A330 toestellen) de beschikking over een persoonlijk entertainment systeem, waarop je films kunt kijken, spelletjes kunt spelen en muziek kunt luisteren. In de stoelzak voor je bevindt zich het boordmagazine Humsafar, dat boordevol handige reistips, wetenswaardigheden en nuttige informatie staat.

Punctualiteit PIA

De punctualiteit van Pakistan International Airlines is zeer goed. In 2016 had de luchtvaartmaatschappij een  punctualiteitspercentage van 85 %.

PIA

4,0/5
Gebaseerd op 1644 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.