Kaart

Rotterdam - Londen

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Londen Heathrow

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 169

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 342 kilometer

6u 50min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM Cityhopper

Londen Heathrow

1 luchthaven

Woont u in of in de omgeving van Rotterdam en zoekt u vliegtickets Londen Heathrow voor een stedentrip of zakenreis naar Londen? Lees dan hier wat de mogelijkheden zijn om van Rotterdam naar Londen Heathrow te vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe lang uw vliegreis duurt, hoe u vanaf de luchthaven van Londen Heathrow naar uw eindbestemming kunt reizen en andere nuttige informatie waarmee u uw reis goed voorbereid kunt beginnen.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Helaas zijn er geen luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Rotterdam The Hague Airport naar Heathrow Airport aanbieden, als u vanaf Rotterdam naar dit specifieke vliegveld in Londen wilt reizen dient u dus altijd minimaal één keer over te stappen, wat veel extra tijd kost. Geeft u de voorkeur aan rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Londen, dan kunt u vanaf het vliegveld van Rotterdam wel rechtstreeks naar Londen City Airport vliegen. Voor rechtstreekse vluchten naar Londen Heathrow dient u vanaf Amsterdam Airport Schiphol te vertrekken.

 

Paspoort en visum

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit kunnen met een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart naar Londen Heathrow vliegen, een visum is dus niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Voor vluchten van Rotterdam naar Londen Heathrow of Londen City wordt aangeraden minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Rotterdam The Hague Airport, zodat u voldoende tijd heeft om door de paspoort- en veiligheidscontrole heen te lopen en naar de gate te gaan. Eenmaal aangekomen op Londen Heathrow of Londen City dient u de borden te volgen naar de taxistandplaats, (shuttle)bushalte, metro, trein en/of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Engeland is en 1 uur vroeger dan in Nederland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Amsterdam naar Londen gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Londen City Airport en van Amsterdam naar Londen Heathrow duren een klein uurtje. Indirecte vluchten van Rotterdam naar Londen Heathrow kunnen in totaal wel 5 uur of meer in beslag nemen inclusief overstaptijd. De totale reistijd is afhankelijk de luchtvaartmaatschappij die u kiest, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaarstaat op Londen Heathrow of Londen City kunt u het beste de metro of trein naar uw hotel in Londen nemen. Vanaf Heathrow Airport reist u het snelst met de Heathrow Express trein, die elk kwartier van Londen Heathrow naar Paddington Station in het centrum van de stad rijdt. Heeft u een klein budget en alle tijd dan kunt u ook met de metro (Piccadilly Line) naar het centrum van de stad reizen, u bent dan ca. 1 uur onderweg. Daarnaast zijn er nog diverse lokale treinen en bussen die naar Londen en omgeving rijden. Vliegt u van Rotterdam naar Londen City Airport, dan kunt u het beste met de Docklands Light Railway naar het centrum van de stad gaan, u kunt vanaf daar overstappen op alle metrolijnen. Daarnaast rijden er ook diverse bussen naar allerlei bestemmingen in de omgeving, waaronder bus 473 (rijdt via Plaistow en North Woolwich naar Stratford) en bus 474 (rijdt via Beckton en East Ham naar Canning Town en Manor Park). Uiteraard kunt u ook een taxi nemen vanaf London Heathrow of Londen City, maar dit is meestal zeer kostbaar, en vaak komen zij ook in files en opstoppingen terecht.

 

Praktische informatie

Het klimaat van Londen vertoont grote overeenkomsten met dat van Nederland, met milde zomers en soms natte winters. De prijzen in Londen liggen een stuk hoger dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.