Kaart

Cebu Pacific

Cebu Pacific is een budgetmaatschappij uit de Filippijnen en heeft haar hoofdkantoor gevestigd op Ninoy Aquino International Airport in Manilla. De prijsvechter bestaat sinds 1988 en is de grootste luchtvaartmaatschappij van de Filippijnen (groter dan de nationale luchtvaartmaatschappij Philippine Airlines). Cebu Pacific vliegt naar ruim 38 binnenlandse en 30 internationale bestemmingen in 20 landen in Azië en Oceanië, waaronder Bangkok, Hanoi en Sydney. Cebu Pacific is geen lid van een luchtvaartalliantie en heeft één dochtermaatschappij, te weten de prijsvechter Cebgo.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Cebu Pacific

Inchecken Cebu Pacific

Bij Cebu Pacific kun je op verschillende manieren inchecken: online, via je mobiele telefoon, via een Kiosk of Xpress incheckmachine op de luchthaven en bij een incheckbalie van Cebu Pacific. Zelf online of via je mobiel inchecken kan bij internationale vluchten vanaf 7 dagen tot 4 uur voor je vliegtuig gepland staat te vertrekken en bij binnenlandse vluchten vanaf 7 dagen tot 1 uur voor vertrek. Nadat je ingecheckt bent kun je je instapkaart uitprinten of downloaden op je mobiele telefoon. Daarna ga je naar het vliegveld, waar je je ruimbagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Cebu Pacific. Zorg ervoor dat je uiterlijk 30 minuten voor vertrek van je vliegtuig bij de gate bent om in te stappen, anders wordt je reservering ongeldig verklaard en mag je niet meer mee. Check je liever in op de luchthaven, dan word je aangemoedigd dit te doen bij een Kiosk of Xpress incheckmachine van Cebu Pacific. Inchecken op de luchthaven kan vanaf 8 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Reizigers die naar een internationale bestemming vliegen en online of via hun mobiele telefoon ingecheckt hebben dienen altijd na aankomst op het vliegveld naar een incheckbalie te gaan om hun reisdocumenten te tonen, ook als zij alleen handbagage bij zich hebben.

Bagage Cebu Pacific

Als je gaat vliegen met Cebu Pacific mag je maximaal 1 stuk handbagage meenemen dat de maximale afmetingen heeft van 56 x 36 x 23 cm (Airbus toestellen) of 56 x 35 x 20 cm (ATR toestellen) en niet zwaarder is dan 7 kilo. Daarnaast mag je 1 persoonlijk item bij je hebben, zoals een handtasje, aktetas, camera of laptoptas. Voor ruimbagage dien je bij Cebu Pacific altijd bij te betalen. Het goedkoopst is om een Fly+Bag of Fly+Bag+Meal bundel te boeken, want dan mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo gratis inchecken. Je kunt echter als je alleen een Fly bundel hebt gekocht ook tot 4 uur voor het vertrek van je vliegtuig online ruimbagage bijboeken. De kosten van het bijboeken van ruimbagage hangen af van je bestemming en het gewicht van de ruimbagage die je mee wilt nemen. Boek je je ruimbagage pas bij tijdens het inchecken op het vliegveld, dan betaal je aanzienlijk hogere tarieven. Opvouwbare kinderwagens en krukken worden gratis vervoerd. Voor sportuitrustingen gelden afwijkende tarieven, raadpleeg hiervoor de website van Cebu Pacific.

Stoelen reserveren Cebu Pacific

Wie zeker wil zijn van een bepaalde zitplaats kan het beste tijdens het boeken of op enig later moment tegen betaling een stoel reserveren met de handige online Seat Selector van Cebu Pacific. Reserveer je vooraf geen stoel, dan krijg je tijdens het inchecken automatisch een stoel toegewezen. Het risico bestaat dan dat je niet naast je reisgezelschap komt te zitten. De kosten van een stoelreservering hangen af van je luchthaven van vertrek en bestemming en het type stoel dat je kiest. Op de website van Cebu Pacific is een handig tool te vinden waarmee je snel en eenvoudig kunt zien welke kosten in rekening worden gebracht als je een stoel wilt reserveren voor jouw vlucht.

Boekingskosten Cebu Pacific

De tarieven van Cebu Pacific zijn all-in, er worden dus nooit apart boekingskosten in rekening gebracht.

Service aan boord

Op alle vluchten van Cebu Pacific dien je voor maaltijden, snacks en drankjes te betalen. Neem je een internationale vlucht, dan dien je als je aan boord een maaltijd wil nuttigen uiterlijk 24 uur voor vertrek van je vliegtuig een maaltijd te reserveren via de website van Cebu Pacific. Je hebt daarbij de keuze uit ruim 12 verschillende maaltijden, variërend van heerlijke Filipijnse gerechten tot Japanse en Westerse maaltijden. Daarnaast kun je op zowel korte als lange vluchten aan boord bij het Fun Cafe broodjes, koek en andere snacks kopen, alsmede allerlei warme en koude dranken, waaronder ook bier en wijn. In de Fun Shop vind je bovendien leuke cadeaus voor jong en oud, en op internationale vluchten kun je ook belastingvrije artikelen kopen. Cebu Pacific biedt aan boord van haar toestellen geen entertainment aan, maar wil je wat te doen hebben dan kun je het boordmagazine lezen, dat vol interessante onderwerpen staat.

Punctualiteit Cebu Pacific

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Cebu Pacific.

Cebu Pacific

4,0/5
Gebaseerd op 4808 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.