Kaart

Jetstar

Jetstar, officieel Jetstar Airways geheten, is een Australische budgetmaatschappij en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Melbourne. De prijsvechter werd opgericht in 2003 en is een volledige dochtermaatschappij van Qantas, de nationale luchtvaartmaatschappij van Australië. Daarnaast heeft Jetstar drie zustermaatschappijen, te weten Jetstar Asia Airways, Jetstar Pacific Airlines en Jetstar Japan. De thuisbasis van Jetstar is Melbourne Airport, vanwaar de low-cost airline vluchten uitvoert naar zowel binnenlandse als internationale bestemmingen, variërend van Sydney, Perth en Hobart tot Beijing, Bangkok, Denpasar en Auckland. Jetstar is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer American Airlines, Emirates en Japan Airlines.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Jetstar

Inchecken Jetstar

Bij Jetstar kun je op verschillende manieren inchecken. Het snelst en eenvoudigst is om online in te checken, dit kan meestal vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig. Nadat je online hebt ingecheckt kun je je instapkaart uitprinten of uploaden naar je mobiele telefoon. Vervolgens ga je naar de luchthaven, waar je je bagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Jetstar. Zelf online inchecken is niet mogelijk als je vanaf of naar de Verenigde Staten vliegt, met een baby of groep reist, als je speciale assistentie nodig hebt of als je ticket nog niet volledig betaald is. Check je liever in op de luchthaven dan kun je terecht bij een incheckbalie of self service kiosk van Jetstar. De uiterlijke incheck- en bagage afgiftetijden zijn afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming en de manier waarop je ingecheckt hebt, raadpleeg de website van Jetstar als je hier vragen over hebt.

Bagage Jetstar

Als je gaat vliegen met Jetstar mag je als je een Economy Starter, Starter Plus of Starter Max ticket hebt maximaal 1 stuk handbagage en 1 klein persoonlijk item (handtasje, camera, kleine laptoptas) van gezamenlijk maximaal 7 kilo meenemen aan boord en als je een FlexiBiz ticket hebt maximaal 1 stuk handbagage en 1 klein persoonlijk item van gezamenlijk maximaal 10 kilo. Vlieg je in de Business Class, dan mag je maximaal 2 stuks handbagage en 1 persoonlijk item meenemen die gezamenlijk niet meer wegen dan 14 kilo. Voor alle ticketklassen geldt dat een stuk handbagage niet groter mag zijn dan 56 x 36 x 23 cm en dat het persoonlijk item onder de stoel voor je past. Bij vluchten naar Nieuw-Zeeland die uitgevoerd worden met een Q300-toestel gelden afwijkende maximale afmetingen voor handbagage, op deze vluchten mag elk stuk handbagage niet groter zijn dan 48 x 34 x 23 cm. Of je bij Jetstar voor ruimbagage dient te betalen is afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt. Heb je een Economy Starter ticket of Economy Starter met FlexBiz Bundle geboekt, dan dien je voor ruimbagage altijd te betalen, de tarieven zijn afhankelijk van het gewicht. Heb je een Economy Starter met Plus Bundle geboekt, dan mag je maximaal 20 kilo ruimbagage gratis inchecken (op binnenlandse vluchten binnen Japan 10 kilo) en kun je nog eens 20 kilo extra bijkopen. Heb je een Economy Starter met Max Bundle, een Business ticket of Business met Max Bundle geboekt, dan mag je maximaal 30 kilo ruimbagage gratis inchecken en kun je nog eens 10 kilo extra bijkopen. Voor elk stuk ruimbagage geldt dat deze nooit zwaarder mag wegen dan 32 kilo. Daarnaast gelden er maximale afmetingen, deze verschillen per route. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage je op jouw vlucht gratis mag inchecken en/of hoeveel het kost om ruimbagage bij te boeken, kijk dan op de website van Jetstar voor meer informatie.

Stoelen reserveren Jetstar

Als je met Jetstar gaat vliegen krijg je altijd gratis een stoel toegewezen. Wil je echter een specifieke stoel, naast je reisgezelschap zitten, een voorkeursstoel (stoel met extra beenruimte, stoel vooraan in het vliegtuig), dan kun je deze tegen betaling vooraf reserveren. Het reserveren van een standaard stoel is voor reizigers met een Economy Starter Plus, Economy Max en Businessclass ticket altijd gratis.

Boekingskosten Jetstar

Bij Jetstar dien je altijd boekingskosten te betalen, tenzij je betaalt met POLi of een Jetstar MasterCard, Jetstar Platinum MasterCard, Jetstar voucher of Jetstar Gift Card. De boekingskosten bedragen 0,48% van het aankoopbedrag (Jetstar vluchten die beginnen met JQ) of AUD$8,50 per passagier per vlucht (Jetstar Asia vluchten die beginnen met 3K). Daarnaast kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor vliegticketwijzigingen en –annuleringen. Wil je weten wat de tarieven hiervoor zijn, raadpleeg dan de website van Jetstar.

Service aan boord

Reizigers met een Starter ticket dienen bij Jetstar altijd aan boord voor hun eten en drinken te betalen. Het Jetstar Menu, dat in elke stoelzak te vinden is, bevat een royaal aanbod aan drankjes, snacks en lichte maaltijden. Je kunt aan boord betalen met je creditcard of met speciale inflight vouchers die je tijdens het boeken van je vlucht kunt kopen. Heb je een Starter Plus, Starter Max of FlexiBiz Bundle gekocht, dan zijn de inflight vouchers inbegrepen in de ticketprijs. Op lange afstandsvluchten heb je aan boord van de Boeing 787 toestellen van Jetstar de beschikking over een persoonlijk videoscherm, waarop je films kunt kijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt doen.

Punctualiteit Jetstar

De punctualiteit van Jetstar is redelijk tot goed te noemen. Volgens de cijfers op hun eigen website vertrok in 2016 tussen de 65,9% en 80,3% van alle binnenlandse vluchten binnen 15 minuten van de geplande vertrektijd.

Jetstar

3,5/5
Gebaseerd op 292 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.