Kaart

Tunisair

Tunisair is de nationale luchtvaartmaatschappij van Tunesië en heeft Tunis-Carthage International Airport als thuisbasis. De luchtvaartmaatschappij, die in 1948 opgericht werd en haar hoofdkantoor in de hoofdstad Tunis heeft gevestigd, voert vluchten uit naar ruim 101 bestemmingen in het Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Tunisair is geen lid van een luchtvaartalliantie maar is wel lid van de Arab Air Carriers Organization. Het frequent flyer programma van Tunisair heet Fidelys.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Tunisair

Inchecken Tunisair

Reizigers die met Tunisair gaan vliegen kunnen meestal vanaf 24 uur tot uiterlijk 3 uur voor de officiële vertrektijd van hun vliegtuig online inchecken via de website van de luchtvaartmaatschappij, waarna de instapkaart kan worden uitgeprint of gedownload op je mobiele telefoon. Je bagage kun je zodra je online hebt ingecheckt afgegeven bij een ‘Web & Mobile Check-in’ balie van Tunisair op de luchthaven. Vertrek je vanaf een luchthaven in Tunesië, dan kun je geen instapkaart uitprinten of downloaden en dien je nadat je online ingecheckt hebt je instapkaart afhalen op de luchthaven, ga hiervoor eveneens naar de ‘Web & Mobile Check-in’ balie van Tunisair. Inchecken op de luchthaven kan ook, loop hiervoor vanaf 3 uur tot 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig naar de incheckbalie van Tunisair op de luchthaven. Alle vluchten met Tunisair dienen uiterlijk 72 uur voor vertrek herbevestigd te worden.

Bagage Tunisair

De hoeveelheid hand- en ruimbagage die je bij Tunisair gratis mag meenemen hangt af van de klasse waarin je vliegt. Vlieg je in de Economy Class, dan mag je maximaal één stuk handbagage meenemen dat maximaal 8 kilo weegt en een maximale omtrek (l x b x h) heeft van 115 cm. Heb je een Business Class ticket, dan mag je maximaal twee stuks handbagage meenemen die samen in totaal niet meer dan 10 kilo wegen en elk een maximale omtrek (l x b x h) van 115 cm hebben. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken hangt af van je luchthaven van vertrek en bestemming en je vliegklasse. Bij vluchten van/naar Tunesië / Europa en Noord-Afrika en Libië mag je in de Economy Class maximaal 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm gratis inchecken en in de Business Class 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm elk. Bij vluchten van/naar Tunesië, het Midden-Oosten en West-Afrika (inclusief Mauritanië) mag je in de Economy Class maximaal 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm elk gratis inchecken en in de Business Class 3 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm elk. Bij vluchten tussen Tunesië en Noord-Amerika mag je in de Economy Class maximaal 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm elk gratis inchecken en in de Business Class 3 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm elk. Voor Fidelys kaarthouders (Gold, Silver & Classic) gelden ruimere bagagevrijstellingen. Raadpleeg de website van Tunisair als je precies wilt weten hoeveel bagage je op jouw vlucht gratis mee mag nemen.

Stoelen reserveren Tunisair

Als je vliegtickets bij Tunisair boekt kun je tijdens het boekingsproces gratis een stoel kiezen. Verander je later van gedachten, dan kun je je stoel tijdens het online inchecken gratis wijzigen en een andere stoel kiezen.

Boekingskosten Tunisair

Tunisair brengt geen boekingskosten in rekening, Wel kan een toeslag in rekening worden gebracht voor ticketwijzigingen en extra services, zoals overbagage.

Service aan boord

Alle maaltijden en dranken zijn bij de prijs van je vliegticket inbegrepen als je met Tunisair gaat vliegen. De maaltijden zijn allemaal halal. Mensen met speciale dieetwensen of –voorschriften (bijvoorbeeld suikerarm, kosher, veganistisch en vegetarisch) kunnen dit tijdens het boeken van hun vlucht aangeven, zij krijgen dan tijdens hun vlucht een speciale maaltijd aangeboden. Daarnaast kun je op veel internationale vluchten van Tunisair tijdens het eten van je maaltijd films en video’s kijken of spelletjes spelen via een persoonlijk videoscherm. Hoe hoger de vliegklasse die je vliegt, hoe meer luxe en comfort je bij Tunisair kunt verwachten, waaronder exclusieve maaltijden en stoelen met zeer veel beenruimte. Daarnaast heb je als je een ticket in de Business Class boekt de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de lounge. Tunisair biedt al haar passagiers gratis een selectie binnen- en buitenlandse kranten aan die bij het instappen worden aangeboden en tijdens de vlucht kunnen worden gelezen. Op internationale vluchten kun je bij Tunisair ook belastingvrije artikelen kopen, waaronder bijouterieën, parfums en cadeauartikelen. Raadpleeg het boordmagazine La Gazette van Tunisair als je wilt weten wat er allemaal tijdens je vlucht aan belastingvrije artikelen wordt aangeboden.

Punctualiteit Tunisair

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Tunisair.

Tunisair

3,5/5
Gebaseerd op 259 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.