Kaart

Amsterdam – Kuala Lumpur

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Kuala Lumpur

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 424

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

7

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 10224 kilometer

12u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Kuala Lumpur Internationaal en Kuala Lumpur Sultan Abdul Azziz Shah

2 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Kuala Lumpur

 

Amsterdam - Kuala Lumpur

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Kuala Lumpur het goedkoopst?

 

Vliegtickets naar Kuala Lumpur zijn meestal het goedkoopst als je ze 1 tot 2 weken van tevoren boekt, want dan bespaar je tot wel 8% op de prijs van je ticket. Vliegen van Amsterdam naar Kuala Lumpur is vaak het voordeligst in de maand mei, je bespaart dan gemiddeld 16%. Het duurst ben je uit als je in de maand juli van Amsterdam naar Kuala Lumpur vliegt, dan betaal je tot wel 17% meer voor je vliegticket. Wil je weten wanneer vliegen vanuit Nederland naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je reisdata flexibel zijn en wilt weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Kuala Lumpur het goedkoopst zijn, zoek dan in de hele maand, want dan zie je in één oogopslag wanneer de betreffende tickets het laagst in prijs zijn. Je hoeft daarna overigens niet meteen te boeken. Als je er nog even over wilt nadenken kun je met het handige Prijsalarm van Skyscanner de tarieven van vliegtickets in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld word je automatisch op de hoogte gebracht als de prijs van het vliegticket waar je interesse in hebt stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Kuala Lumpur?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Kuala Lumpur worden uitsluitend aangeboden door KLM. Het is ook mogelijk om een indirecte vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur te nemen, deze worden uitgevoerd door onder meer Malaysia Airlines, British Airways, Jet Airways, Etihad Airways, Singapore Airlines en China Southern.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Kuala Lumpur?

 

Als je een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur neemt ben je ca. 12 uur en 5 minuten onderweg. Kies je voor een indirecte vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur dan neemt je totale reistijd tussen de 14 en 20 uur in beslag, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Kuala Lumpur vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol in het Engels heet, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Wie vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wil gaan kan het beste het openbaar vervoer nemen, om parkeerkosten en files te vermijden. Vanaf Amsterdam Centraal rijden er elk uur gemiddeld zo’n 9 treinen naar Schiphol, en ook vanaf andere treinstations in Amsterdam, zoals Amsterdam Zuid. Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Lelylaan, heb je een rechtstreekse verbinding met Schiphol. Bovendien zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een ritje met de trein van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,30 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Check de informatie op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Kuala Lumpur

 

Kuala Lumpur telt twee vliegvelden, te weten naar Kuala Lumpur International Airport en Sultan Abdul Aziz Shah Airport. Vanaf Schiphol kun je echter alleen naar Kuala Lumpur International Airport vliegen, vluchten van Amsterdam naar Sultan Abdul Aziz Shah Airport zijn dus niet mogelijk. Kuala Lumpur International Airport ligt op 45 kilometer afstand van Kuala Lumpur. Vanaf het vliegveld kan je op verschillende manieren naar het centrum van de stad reizen.

 

Van Kuala Lumpur International Airport naar het centrum van Kuala Lumpur: Als je met het openbaar vervoer van Kuala Lumpur International Airport naar het centrum van de stad wilt gaan reizen kun je het beste de KLIA Express of KLIA Transit trein nemen, welke je in ca. 28 minuten naar het centrum van de stad brengt. Daarnaast zijn er diverse bussen en minibusjes die vanaf de luchthaven naar het centrum van Kuala Lumpur rijden, deze zijn een stuk goedkoper maar doen er ook flink wat langer over. Ga je een auto huren op het vliegveld van Kuala Lumpur en wil je vervolgens met je huurauto naar het centrum van de stad rijden, dan dien je zodra je het luchthaventerrein verlaat de ELITE / AH2 / E6 op te rijden. Neem na ongeveer een kwartier de afslag Lingkaran Putrajaya / E6 en na ongeveer 5 minuten de afslag naar de Maju Expressway / Kuchai Lama / Kuala Lumpur / Jln Tun Razak. Blijf deze weg volgen, je komt dan vanzelf in de binnenstad van Kuala Lumpur terecht. Zonder files en opstoppingen duurt een auto- of taxirit van het vliegveld van Kuala Lumpur naar het centrum ruim drie kwartier. Onderweg dient op de E6 en E20 tol te worden betaald.

 

Visum Kuala Lumpur

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Kuala Lumpur te vliegen. Wel dient je paspoort bij aankomst in Kuala Lumpur nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Kuala Lumpur

 

In Kuala Lumpur kun je genieten van een tropisch klimaat waarbij de gemiddelde dagtemperatuur altijd rond de 30 C ligt. De meeste neerslag valt in de maanden maart, april, oktober en november. De beste periode voor een stedentrip naar Kuala Lumpur is tijdens een van de droge maanden.

 

Vervoer in Kuala Lumpur

 

Kuala Lumpur beschikt over uitgebreid en efficiënt metronetwerk, waarmee je op alle bestemmingen in de stad kunt komen. Uiteraard kun je ook een taxi nemen, vraag dan wel altijd aan de taxichauffeur of hij de meter inschakelt, dit willen ze als er toeristen instappen nog wel eens vergeten.

 

Zien en doen in Kuala Lumpur en omgeving

 

Wat te doen in Kuala Lumpur: 10 hoogtepunten

 

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per februari 2018

 

Kuala Lumpur: vliegvelden

Kuala Lumpur: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Kuala Lumpur

Vergelijk hier hotels in Kuala Lumpur

Autoverhuur in Kuala Lumpur

Vind hier huurauto’s in Kuala Lumpur

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.