Kaart

Amsterdam - Luxemburg

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Luxemburg

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 80

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

29

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 314 kilometer

0u 55min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Luxemburg

1 luchthaven

Wie van Amsterdam naar Luxemburg gaat vliegen landt op Luxembourg Findel Airport, dat iets meer dan 6 kilometer van Luxemburg Stad ligt. Op deze pagina kunt u lezen met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Luxemburg kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en bestemming kunt verwachten en andere informatie die nuttig is als u goedkope vliegtickets Luxemburg heeft geboekt.

Luchtvaartmaatschappijen

Indien u van Amsterdam naar Luxemburg gaat vliegen kunt u uit diverse luchtvaartmaatschappijen kiezen. Gaat uw voorkeur uit naar een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Luxemburg dan bent u aangewezen op KLM Cityhopper, die dagelijks meerdere malen op deze route vliegt. U kunt daarnaast ook kiezen uit een groot aantal luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Luxemburg aanbieden, waaronder Lufthansa en British Airways.

Paspoort en visum

Als u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om Luxemburg te bezoeken, een geldig paspoort of Europees Identiteitsbewijs is voldoende.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Luxemburg reizen wordt aangeraden om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van hun vliegtuig op Schiphol aanwezig te zijn, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles. Mochten de rijen meevallen dan heeft u in ieder geval nog even de tijd om te winkelen en eventueel een kopje koffie te drinken. Zodra u in Luxemburg bent geland en uw koffers van de band heeft gehaald volgt u de borden (ook in het Engels) naar de bushaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u vanaf de luchthaven van Luxemburg naar uw eindbestemming wenst te gaan reizen.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Luxemburg, u zult dus geen last hebben van een jetlag als u van Amsterdam Schiphol naar Luxembourg Findel Airport gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Luxemburg duren een klein uurtje. Neemt u een indirecte vlucht dan kan de reistijd wel 4 uur of meer bedragen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang uw overstaptijd duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

U kunt als u geen huurauto op het vliegveld van Luxemburg heeft gereserveerd het beste met de bus naar uw hotel in Luxemburg of andere eindbestemming gaan. Op Luxembourg Findel Airport stoppen namelijk diverse bussen, waaronder lijn 16 (rijdt onder meer naar het centraal station, de binnenstad en Kirchberg) en lijn 29 (rijdt onder meer naar de P&R Luxemburg Zuid, het centraal station en Pulvermuhl). Neemt u liever een taxi naar uw eindbestemming, volg dan in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

Het weer in Luxemburg is zowel in de zomer als in de winter meestal enkele graden kouder dan in Nederland. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.