Kaart

Amsterdam - Southampton

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Southampton

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 70

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

38

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 448 kilometer

1u 10min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Flybe

Southampton

1 luchthaven

Gaat u naar de zuidkust van Zuid-Engeland op vakantie of een cruise maken die  in Southampton begint? Dan kunt u vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Southampton vliegen. Op deze pagina leest u met welke luchtvaartmaatschappijen u naar Southampton kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Southampton naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Southampton Airport vliegen zijn KLM en Flybe. Zowel KLM als Flybe vliegen meerdere malen per dag tussen Amsterdam en Southampton, u kunt u reis dus met grote flexibiliteit plannen. Indien u goedkope vliegtickets naar Southampton zoekt en het geen probleem vindt als uw reis wat langer duurt kunt u ook indirecte vluchten naar Southampton Airport overwegen, onder meer met British Airways en KLM.

Paspoort en visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig om naar Engeland te vliegen, een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart is voldoende.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Amsterdam naar Southampton gaat vliegen wordt aangeraden om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig op Schiphol aanwezig te zijn, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles enige tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Zodra u op Southampton Airport bent geland, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de duidelijke bewegwijzering te volgen naar de taxistandplaats, (expres)bus, trein of autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u van plan bent om van de luchthaven naar uw eindbestemming te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

In Engeland is het 1 uur vroeger dan in Nederland, u zult dus geen last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar Southampton gaat vliegen. Vluchten van Amsterdam naar Southampton duren gemiddeld een kleine anderhalf uur. Indirecte vluchten kunnen tot wel 6 uur in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop gaat maken en hoeveel tijd uw overstap in beslag neemt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Het eenvoudigst is om vanaf Southampton Airport de trein te nemen naar uw hotel in Southampton, want vanaf de aankomsthal loopt u binnen enkele minuten naar het treinstation Southampton Airport Parkway, waar u de trein kunt nemen naar onder meer London Waterloo, Bournemouth, Poole, Dorchester, Weymouth en het centrum van Southampton. Uiteraard kunt u ook een bus of taxi nemen, loop daarvoor naar de bushaltes of taxistandplaats buiten de aankomsthal.

Praktische informatie

In Southampton is het weer doorgaans een of twee graden warmer dan in Nederland. Er kan echter altijd wel een bui vallen dus vergeet niet uw paraplu in te pakken als u naar Southampton gaat vliegen. Het prijsniveau is vergelijkbaar met dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.