Kaart

Amsterdam - Trondheim

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Trondheim

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 138

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

15

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1291 kilometer

2u 5min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Trondheim

1 luchthaven

Overweegt u vliegtickets Trondheim te kopen? Lees dan hier met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Trondheim in Noorwegen kunt vliegen, over welke reisdocumenten u dient te beschikken, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf de luchthaven van Trondheim uw reis kunt vervolgen, wat voor weer u in Trondheim kunt verwachten en allerlei andere praktische informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Er is slechts één luchtvaartmaatschappij die rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Trondheim aanbiedt, te weten KLM Cityhopper. Daarnaast zijn er enkele maatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Trondheim verzorgen, waaronder Scandinavian Airlines, Norwegian, Adria en Icelandair.

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om naar Noorwegen te reizen, een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart is dus alles wat u nodig heeft om van Amsterdam naar Trondheim Airport Værnes te vliegen, zoals het vliegveld van de Noorse stad Trondheim officieel heet.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Wie van Amsterdam naar Trondheim gaat vliegen kan het beste minimaal 2 uur voordat het vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig zijn op Schiphol, aangezien de uitgebreide paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen. Nadat u op het vliegveld van Trondheim bent geland, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, bushaltes, treinstation of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming wenst te vervolgen.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Noorwegen, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Amsterdam naar Trondheim gaat reizen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Trondheim duren iets meer dan twee uur, indirecte vluchten kunnen daarentegen tot wel 5 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop gaat maken en hoe lang uw overstaptijd duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaar staat op het vliegveld van Trondheim kunt u het beste met de trein naar uw hotel in Trondheim of andere eindbestemming in de regio reizen, want op het vliegveld is een treinstation waar exprestreinen richting van Mo i Rana en Bodø stoppen en regionale treinen richting onder meer Steinkjer, Trondheim en Lerkendal. Uiteraard kunt u op de luchthaven van Trondheim ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

Trondheim heeft een zeeklimaat met milde zomers (gemiddelde dagtemperatuur ca. 19 C) en koude regenachtige winters, waarbij het kwik meestal maar net boven het vriespunt uitkomt. Het prijsniveau van Trondheim is vergelijkbaar met dat van Nederland, alleen alcohol en sigaretten zijn er een stuk duurder.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.