Kaart

Amsterdam - Zanzibar

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Zanzibar

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 527

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 7285 kilometer

10u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Kenya Airways

Zanzibar

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Zanzibar

 

Amsterdam - Zanzibar

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Zanzibar het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Tanzania zijn doorgaans het goedkoopst als je ze geruime tijd van tevoren boekt, want dan liggen de prijzen meestal wat lager dan gemiddeld. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je reisdata flexibel zijn en wilt weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Zanzibar het goedkoopst zijn dan is het de moeite waard om in de hele maand te zoeken, want dan zie je in een handomdraai wanneer de tickets die je zoekt het laagst in prijs zijn. Je hoeft niet meteen te boeken, want dankzij het handige Prijsalarm van Skyscanner kun je de tarieven van de vliegtickets waar je interesse in hebt volgen. Zodra je een prijsalarm hebt ingeschakeld krijg je automatisch een berichtje als de prijs van het vliegticket waar je oog op is gevallen stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Zanzibar?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Zanzibar worden uitsluitend aangeboden door TUI Fly. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Zanzibar zijn onder meer mogelijk met KLM, Kenya Airways, Turkish Airlines en Qatar Airways.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Zanzibar?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Zanzibar duren gemiddeld 11 uur en 30 minuten. Bij indirecte vluchten van Amsterdam naar Zanzibar ben je tussen de 15 en 20 uur onderweg, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten vanuit Amsterdam naar Zanzibar vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol officieel heet, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam en is uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken. Je kunt met diverse treinen rechtstreeks vanaf onder meer Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid, Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Lelylaan naar Schiphol rijden, en daarnaast zijn er talloze bussen die vanaf het centrum Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Met de trein van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt ongeveer 15 tot 20 minuten en kost €4,60 voor een enkele reis. De Amsterdam Airport Schiphol Express doet er vanaf het Leidseplein ca. 40 minuten over en kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Check bij je luchtvaartmaatschappij hoe lang je voor vertrek op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Zanzibar

 

Zanzibar heeft 1 vliegveld, te weten Abeid Amani Karume International Airport. Het vliegveld van Zanzibar ligt ca. 5 kilometer ten zuiden van Zanzibar City, de hoofdstad van het semiautonome Zanzibar in Tanzania.

 

Van Abeid Amani Karume International Airport naar het centrum van Zanzibar: Er rijdt geen openbaar vervoer tussen Abeid Amani Karume International Airport en Zanzibar City, dus als je vanaf het vliegveld van Zanzibar naar je eindbestemming wenst te reizen dien je een taxi te nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats. Laat je niet verleiden om van diensten van onofficiële taxi’s gebruik te maken, je bent dan namelijk meestal een stuk duurder uit. Ga je op het vliegveld van Zanzibar een auto huren en vervolgens met je huurauto naar Zanzibar City rijden, dan dien je als je het luchthaventerrein afrijdt rechtsaf te slaan. Je rijdt dan op Nyerere Road, welke naar het centrum van Zanzibar City leidt. Een auto- of taxirit van het vliegveld naar het centrum van Zanzibar duurt een kleine 20 minuten, en onderweg hoef je nergens tol te betalen. Vanwege de veiligheid wordt echter geadviseerd altijd een auto met chauffeur te huren en niet zelf achter het stuur te gaan zitten.

 

Visum Zanzibar

 

Wie gaat vliegen naar Zanzibar heeft een visum nodig, deze kan worden aangevraagd bij het consulaat van Tanzania in Den Haag. Let erop dat je paspoort bij aankomst in Zanzibar nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Een visum voor Tanzania is 3 maanden geldig.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Zanzibar

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Zanzibar

 

De beste reistijd voor een vakantie naar Zanzibar is de droge periode, welke van juni tot oktober en van januari tot februari loopt. De gemiddelde dagtemperatuur in Zanzibar ligt het gehele jaar door tussen de 28 C en 33 C.

 

Vervoer in Zanzibar

 

Het openbaar vervoer in Zanzibar beperkt zich tot minibusjes van het particuliere bedrijf Daladala, die als deeltaxi dienst doen. De busjes rijden op vaste routes maar zijn meestal overvol en rijden vaak gevaarlijk snel, het wordt daarom aanbevolen altijd een taxi te nemen of een auto met chauffeur te huren.

 

Zien en doen in Zanzibar en omgeving

 

Wat te doen op Zanzibar: 7 onmisbare tips voor je zonvakantie

Vakantie Tanzania: de complete gids

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per december 2017

 

Zanzibar: vliegvelden

Zanzibar: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Zanzibar

Vergelijk hier hotels in Zanzibar

Autoverhuur in Zanzibar

Vind hier huurauto’s in Zanzibar

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.