Kaart

Aer Lingus

Aer Lingus is de nationale luchtvaartmaatschappij van Ierland en na Ryanair de grootste maatschappij van het land. In totaal vliegt Aer Lingus naar 92 bestemmingen in 24 landen, variërend van Amsterdam, Londen en Madrid tot New York City en Los Angeles. De luchtvaartmaatschappij is momenteel geen lid van een luchtvaartalliantie, maar werkt wel samen met diverse luchtvaartmaatschappijen van de luchtvaartallianties Oneworld, Star Alliance en SkyTeam. Daarnaast heeft het een samenwerkingsovereenkomst met Etihad Airways, JetBlue Airways en United Airlines. Aer Lingus is een dochtermaatschappij van de International Airlines Group, waartoe ook British Airways en Iberia behoren. Regionale vluchten van Aer Lingus worden uitgevoerd door de franchisemaatschappij Stobart Air.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Aer Lingus

Aer Lingus check in

Bij Aer Lingus kun je zowel online, via de Aer Lingus app op je mobiele telefoon of tablet als bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online of via je smartphone inchecken kan bij sommige vluchten binnen Europa al vanaf 30 dagen tot 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig en op alle andere Europese vluchten vanaf 30 uur tot 2 uur voor vertrek. Bij trans-Atlantische vluchten kun je vanaf 24 uur tot 2 uur voor vertrek inchecken. Je instapkaart kun je zodra je ingecheckt hebt uitprinten of laden op je mobiele telefoon, waarna je je tas of koffer vervolgens uiterlijk 75 minuten (trans-Atlantische vluchten) tot 30 minuten (Europese vluchten) voor vertrek kunt afgeven bij de Bag Tag and Drop desk op het vliegveld. Als je naar Izmir vliegt dien je na het online of via je mobiel inchecken altijd op het vliegveld nog even naar een incheckbalie te gaan om je geprinte of gedownloade instapkaart om te wisselen voor een instapkaart van de incheckbalie. Check je liever in op de luchthaven, dan kan dat uiterlijk 30 minuten (vluchten vanaf Belfast City Airport), 45 minuten (vluchten van/naar Europese luchthavens) of 75 minuten (vluchten van/naar Noord-Amerika) voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken.

Aer Lingus bagage

Je mag bij Aer Lingus naast een handtasje, kleine laptoptas of babytas van maximaal 25 x 33 x 20 cm één stuk handbagage meenemen dat maximaal 10 kilo weegt en maximale afmetingen heeft van 55 x 40 x 24 cm. Voor ruimbagage dien je bij Aer Lingus alleen te betalen als je binnen Europa vliegt en de kosten hangen af van hoe je je bagage bijboekt (online, telefonisch of bij de ticketbalie op het vliegveld), je bestemming, het gewicht van je bagage en je ticketklasse. Boek je online en heb je een ticket in de klasse Plus/Advantage Fare geboekt, dan is het meenemen van 1 stuk bagage van maximaal 20 kilo gratis en betaal je voor 1 stuk bagage van 25 kilo of 2 stuks bagage van elk 20 kilo respectievelijk €5 tot €10 en €25 tot €35. Vlieg je met een Saver Fare ticket, dan kost het meenemen van 1 stuk bagage van maximaal 15 kilo €15 tot €50, het meenemen van 1 stuk bagage van 20 kilo €25 tot €55, het meenemen van 1 stuk bagage van 25 kilo €35 tot €60 en het meenemen van 2 stuks bagage van elk 20 kilo €60 tot €85. Boek je je ruimbagage telefonisch of via de ticketbalie van Aer Lingus op de luchthaven bij, dan gelden hogere tarieven. Bij trans-Atlantische vluchten mag je maximaal 1 stuk bagage van 23 kilo gratis meenemen mits de totale omtrek van je bagage (l x b x h) niet groter is dan 158 cm en niet meer weegt dan 23 kilo. Voor overgewicht of extra bagage dient altijd bijbetaald te worden. Wil je precies weten hoeveel bagage je op jouw vlucht gratis mag meenemen of hoeveel je ervoor moet betalen, kijk dan op de website van Aer Lingus. Vind hier meer informatie over Aer Lingus Bagage

Boekingskosten Aer Lingus

Aer Lingus brengt per boeking €8 boekingskosten en een veiligheidstoeslag van €5 in rekening.

Stoelen reserveren Aer Lingus

Voor het reserveren van een stoel dien je bij Aer Lingus meestal apart te bij te betalen, de kosten daarvan zijn afhankelijk van je bestemming en het type stoel dat je wenst. Standaard stoelen zijn op Europese vluchten beschikbaar vanaf €7,99, stoelen vooraan in het toestel vanaf €12,99 en stoelen met extra beenruimte vanaf €14,99. Daarnaast kun je op bepaalde vluchten naar Malaga en Faro ook flatbed seats reserveren, deze zijn verkrijgbaar vanaf €69,99. Op transatlantische vluchten is het reserveren van standaardstoelen gratis; stoelen vooraan in het vliegtuig zijn beschikbaar vanaf €25 en stoelen met extra beenruimte vanaf €40.

Service aan boord

Als je binnen Europa vliegt dien je bij Aer Lingus voor alle drankjes, hapjes en maaltijden te betalen. In de stoelzak voor je vind je de menukaart Bia, waarin ook veel typisch Ierse lekkernijen zijn te vinden. Vlieg je van/naar Noord-Amerika, dan krijg je een gratis maaltijd die geserveerd wordt met een gratis kopje koffie of thee.  Op intercontinentale vluchten kun je tijdens je reis in alle klassen gebruik maken van een persoonlijk televisiescherm waarop je onder meer films kunt bekijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen. Daarnaast vind je in de stoelzak voor je het boordmagazine Cara Magazine, dat vol interessante en nuttige informatie staat.

Punctualiteit Aer Lingus

De punctualiteit van Aer Lingus is zeer goed. Van maart 2016 tot april 2017 was het punctualiteitspercentage van Aer Lingus volgens statistisch bureau OAG 84,4%.

Aer Lingus

4,5/5
Gebaseerd op 149 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.