Kaart

Air Transat

Air Transat is een luchtvaartmaatschappij uit Canada die vooral lijn- en chartervluchten uitvoert naar vakantiebestemmingen. De Canadese maatschappij, die haar hoofdkantoor in Montreal heeft gevestigd, vliegt vanaf 19 Canadese steden naar ruim 63 bestemmingen in Europa, het Caribisch gebied, Mexico en de Verenigde Staten. De belangrijkste hubs van Air Transat zijn Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport, Toronto Pearson International Airport en Vancouver International Airport en de maatschappij vliegt uitsluitend met Boeing 737, Airbus A310 en Airbus A330 toestellen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Transat

Air Transat inchecken

Bij Air Transat kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken is verreweg het snelst en kan vanaf 24 uur tot 2 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Vanaf een aantal luchthavens van vertrek binnen Europa en Latijns-Amerika is het niet mogelijk om online in te checken, raadpleeg de website van Air Transat als je wilt weten welke vliegvelden dat zijn.  Zodra je online ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten. Daarna kun je naar de luchthaven gaan, waar je je bagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Air Transat. Ben je niet in staat om online in te checken dan kun je ook op de luchthaven inchecken bij de incheckbalies of self service machines van Air Transat. Dit kan vanaf 3 uur (binnenlandse vluchten binnen Canada, Latijns Amerika en het Caribisch gebied) of 4 uur (overige luchthavens van vertrek) tot uiterlijk 1 uur voor vertrek.

Air Transat bagage

Hoeveel hand- en ruimbagage je bij Air Transat gratis mee mag nemen hangt af van je luchthaven van vertrek en bestemming, je vliegklasse en of je alleen een vlucht of een pakketreis hebt geboekt. Vlieg je bijvoorbeeld tussen Europa en Canada, dan mag je één stuk bagage in de cabine meenemen, mits deze niet zwaarder is dan 10 kilo (Economy Class of Option Plus) of 15 kilo (Club Class) en niet groter dan 23 x 40 x 51 cm (inclusief wieltjes, zijvakken en handgrepen). Daarnaast mag je ook een cameratas, laptop of handtasje meenemen. Voor ruimbagage geldt voor vluchten tussen Europa en Canada het ‘piece concept’, wat wil zeggen dat elke reiziger die alleen een vlucht heeft geboekt maximaal 1 bagagestuk van maximaal 23 kilo (Economy Class of Option Plus) of 2 bagagestukken van 32 kilo (Club Class) mag inchecken. Neem je meer bagage mee, dan dien je daarvoor extra te betalen. Wil je precies weten hoeveel bagage je op jouw vlucht mee mag nemen, ga dan naar de website van Air Transat en bekijk de overzichten met bagagevrijstellingen- en tarieven.

Air Transat stoelreservering

Bij Air Transat dien je altijd voor het reserveren van een stoel te betalen. Een stoelreservering kan tot 24 uur voor vertrek van het vliegtuig gemaakt worden. Het tarief voor het reserveren van een stoel is afhankelijk van je bestemming en het type stoel dat je kiest, en varieert van €8 voor een standaard stoel op binnenlandse vluchten binnen Canada tot €64 voor een stoel met extra beenruimte op vluchten tussen Canada en Europa en Canada en het Midden-Oosten. In de Economy Class bedraagt de beenruimte op intercontinentale vluchten bij Air Transat doorgaans tussen de 81 en 84 cm en in de Business Class tussen de 86 en 91 cm.

Boekingskosten Air Transat

Air Transat brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je voor diverse optionele extra services te betalen, waaronder extra ruimbagage, stoelreserveringen, maaltijden, alleenreizende minderjarigen en huisdieren.

Service aan boord

Op vluchten tussen Europa en Canada krijgen alle passagiers een gratis warme sandwich of warme maaltijd aangeboden, inclusief een glas rode of witte wijn en een dessert. Vlieg je van/naar Latijns-Amerika of de Verenigde Staten dan biedt Air Transat een ruim aanbod aan bistromaaltijden aan voor aantrekkelijke prijzen, zoals sandwiches, pizza´s, ontbijtjes en snacks. Op alle vluchten van Air Transat zijn niet-alcoholische dranken gratis, voor snacks en alcoholische dranken dient altijd betaald te worden. Afhankelijk van het type toestel waarmee je vliegt kun je bij Air Transat films kijken via ofwel een persoonlijk entertainment systeem (Airbus A330), via je eigen laptop of tablet waarmee je inlogt op een gesloten wifi systeem (Airbus 310 en Boeing 737), of via gedeelde televisieschermen (Airbus 310 en Boeing 737). Daarnaast kun je op alle internationale vluchten van Air Transat belastingvrije artikelen kopen, waaronder een exclusieve collectie van sieraden, horloges, parfums en cadeauartikelen. Raadpleeg het boordmagazine Atmosphere in de stoelzak voor je om te zien wat het aanbod aan belastingvrije artikelen is van Air Transat. Dit magazine staat tevens boordevol reistips en nuttige informatie met betrekking tot je vlucht.

Punctualiteit Air Transat

De punctualiteit van Air Transat was in de afgelopen jaren zeer goed, maar in 2016 daalde het punctualiteitspercentage naar 44%, waarbij de gemiddelde vertraging 44 minuten duurde.

Air Transat

5,0/5
Gebaseerd op 1559 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.