Kaart

Amsterdam - Glasgow

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Glasgow

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 84

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

33

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 712 kilometer

1u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Glasgow Internationaal en Glasgow Prestwick

2 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Glasgow

 

Amsterdam - Glasgow

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Glasgow het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Amsterdam naar Glasgow zijn in de meeste gevallen het voordeligst als je ze geruime tijd van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming doorgaans onder de reguliere prijs. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een specifieke bestemming het goedkoopst is en in welke week de betreffende vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Zijn je reisdata flexibel en wil je weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Glasgow het goedkoopst zijn? Zoek dan eens in de hele maand, want dan zul je ontdekken dat je direct kunt zien wanneer de tickets waar je interesse in hebt de laagste prijs hebben. Als je er vervolgens nog even over moet nadenken kun je met het Prijsalarm van Skyscanner de tarieven in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je meteen een melding als de prijs van het vliegticket stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Glasgow?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Glasgow worden aangeboden door KLM, KLM Cityhopper en Easyjet. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Glasgow zijn mogelijk met onder meer British Airways en Flybe.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Glasgow?

 

Als je een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Glasgow neemt ben je ongeveer 1 uur en 30 minuten onderweg. Bij indirecte vluchten van Amsterdam naar Glasgow neemt je reis tussen de 3 en 6 uur in beslag, de totale reisduur is hierbij afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Glasgow vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol officieel heet, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Wie van Amsterdam naar Schiphol wil reizen kan het beste gebruik maken van het openbaar vervoer, want dan bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Er rijden gemiddeld zo’n 9 treinen per uur van Amsterdam naar Schiphol. Daarnaast zijn er talloze bussen die je vanaf Amsterdam en andere steden in de omgeving naar luchthaven Schiphol kunnen brengen, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Raadpleeg de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Glasgow

 

Glasgow heeft 2 vliegvelden, te weten Glasgow International Airport en Glasgow Prestwick Airport. Het is niet mogelijk om vluchten van Amsterdam naar Glasgow Prestwick Airport te boeken, als je van Amsterdam naar Glasgow gaat vliegen land je dus altijd op Glasgow International Airport, dat een kleine 16 kilometer ten westen van het centrum van Glasgow ligt.

 

Van Glasgow International Airport naar het centrum van Glasgow: Reizigers die met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld van Glasgow naar het centrum van de stad willen gaan reizen zijn het snelst op hun bestemming als ze de shuttlebuslijn 500 van busmaatschappij First Glasgow nemen, want deze rijdt 24 uur per dag rechtstreeks vanaf de luchthaven naar de stad. Echter, als je eindbestemming Paisley Gilmour Street railway station, Paisley town centre, Erskine of Clydebank is, dan kunt kun je beter buslijn 757 van busmaatschappij McGill's Bus Services nemen. Wie na aankomst op het vliegveld van Glasgow een auto gaat huren en met de huurauto naar het centrum van de stad wil gaan rijden dient vanaf het luchthaventerrein de A8 richting Glasgow op te rijden. Na ongeveer een kwartier neem je afslag 18, je komt dan in de binnenstad terecht. Een autorit van Glasgow International Airport naar het centrum van de stad duurt ca. een kwartier, mits je onderweg niet in files of opstoppingen terecht komt. Onderweg hoef je nergens tol te betalen.

 

Visum Glasgow

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Glasgow te vliegen, want Schotland behoort vooralsnog tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je aan boord gaat van je vliegtuig.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Glasgow

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Glasgow

 

In Glasgow zijn de zomers mild, waarbij de gemiddelde dagtemperatuur meestal rond de 18 C ligt. Ook de winters zijn heel mild in deze Schotse stad, de gemiddelde dagtemperatuur bedraagt dan ca. 6 C. De meeste neerslag valt in de wintermaanden, maar je kunt het beste altijd een paraplu inpakken als je een stedenreis naar Glasgow gaat maken want ook in de zomer is er elke dag kans op een bui.

 

Vervoer in Glasgow

 

Alle bezienswaardigheden in het centrum Glasgow zijn zeer goed lopend te bereiken. Voor langere afstanden kun je de bus nemen.

 

Zien en doen in Glasgow en omgeving

 

Gids voor een autovakantie door Schotland

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per februari 2018

 

Glasgow: vliegvelden

Glasgow: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Glasgow

Vergelijk hier hotels in Glasgow

Autoverhuur in Glasgow

Vind hier huurauto’s in Glasgow

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.