Kaart

Corsair

Corsair International, vaak gewoon Corsair genoemd, is een kleine Franse luchtvaartmaatschappij die voornamelijk intercontinentale vluchten uitvoert naar de Franse overzeese gebieden, Afrika en Noord-Amerika. Daarnaast voert Corsair ook chartervluchten uit. Corsair bestaat sinds 1981 en is een dochteronderneming van TUI Airlines. De maatschappij heeft haar thuisbasis op vliegveld Parijs Orly.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 16 december 2016 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Corsair Airlines

Check in Corsair informatie

Aan reizigers die met Corsair vliegen wordt verzocht minimaal 4 uur voor de officiële vertrektijd van hun vliegtuig in te checken op de luchthaven. Uiterlijk 1 uur voor je vliegtuig vertrekt wordt de balie gesloten, je kunt dan niet meer inchecken en ontvangt geen restitutie op je vliegticket. Je kunt bij Corsair uiteraard ook online inchecken, dit is mogelijk vanaf 48 uur tot 2 uur voor  de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Je krijgt dan een instapkaart die je kunt uitprinten of op je mobiele telefoon kunt laden en je bagage kun je vervolgens afgeven bij het bagage afgiftepunt van Corsair op het vliegveld.

Corsair bagage

Wie in de vliegklassen Classe Horizon en Classe Grand Large vliegt mag 1 stuk handbagage meenemen met de maximale afmetingen van 40 x 50 cm. Vlieg je in de Classe Horizon dan mag je handbagage maximaal 12 kilo wegen, vlieg je in de Classe Grand Large dan is het maximale gewicht 18 kilo. De hoeveelheid ruimbagage die je mag meenemen is afhankelijk van je vliegklasse en bestemming, maar meestal geldt dat je 1 stuk ruimbagage mag inchecken dat maximaal 23 kilo weegt. Kijk op de website van Corsair om te weten te komen hoeveel bagage jij mag meenemen naar jouw bestemming.

Stoelen

Alle stoelen in de Classe Horizon (vergelijkbaar met Economy Class) hebben een privé televisiescherm waarop je jouw eigen televisieseries en films kunt kijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen. Vlieg je in de iets luxere Classe Grand Large (vergelijkbaar met de Business Class), dan kun je in de zeer comfortabele stoelen met veel beenruimte van je eigen privé televisiescherm genieten.

Boekingskosten

Bij Corsair betaal je geen boekingsgkosten als je de reis in één keer betaalt. Corsair biedt tevens de mogelijkheid om in drie termijnen te betalen, in dat geval betaal je 1,4% kosten.

Service aan boord

Alle standaard maaltijden en niet-alcoholische dranken zijn inbegrepen in de Classe Horizon, maar als je jezelf wilt verwennen kun je tegen betaling ook à la carte maaltijden reserveren. In de Classe Grand Large zijn alle maaltijden en dranken inbegrepen en alles wordt geserveerd op porseleinen servies.

Punctualiteit

De punctualiteit van Corsair is goed te noemen, in 2014 arriveerde 100% en vertrok 87% van alle vluchten op tijd.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.